Campionate

Florian Wirtz și-a făcut planul. Cu ce gigant vrea să semneze acum, unde și-a propus să ajungă în următorii ani

Florian Wirtz, giuvaerul lui Bayer Leverkusen / Foto: Imago

Articol de Aurelian Botezatu  —  marţi, 08 octombrie 2024

Noul copil-minune al fotbalului german, 21 de ani, are contact cu Bayer Leverkusen până-n 2027, iar campioana solicită 130 de milioane de euro în schimbul lui.

Florian Wirtz e de mai mulți ani în vizorul marilor cluburi ale Europei. Însă Bayern, Real Madrid și Manchester City n-au avut câștig de cauză până acum și pentru că vedeta lui Bayer Leverkusen a decis la un moment dat că n-a sosit vremea să facă un pas atât de mare. Iar în acest sens, în 2022 și-a prelungit contractul cu „farmaciștii” până-n 2027.

Între timp, însă, situația s-a schimbat. Postul Sky Germania relatează că internaționalul german ia în calcul un transfer în vara viitoare. Și are și un plan de carieră bine structurat. În acest moment, el ar tinde spre Bayern, iar în câțiva ani intenționează să semneze cu Real Madrid.

Bavarezii au discutat deja cu părinții lui Florian Wirtz și sunt pe drumul cel bun

Președintele de onoare al lui Bayern, Uli Hoeness, i-a invitat pe părinții lui Wirtz la el acasă și le-a expus intențiile pe care clubul îl are cu băiatul lor. Potrivit tabloidului Bild, Hoeness i-ar fi convins și părțile discută acum despre contract.

Prin aducerea lui, bavarezii cred că le va fi și mai ușor să prelungească acordul cu Jamal Musiala, scadent în 2026. Wirtz și Musiala sunt foarte buni prieteni și amândoi ar urma să încaseze la Munchen salarii XXL. Undeva în regiunea a 20 de milioane de euro pe sezon - scria recent același Bild.

Bayer Leverkusen vrea nu mai puțin de 130 de milioane de euro în schimbul lui Florian Wirtz

Dacă negocierile cu supertalentul de 21 de ani sunt pe drumul cel bun, o mare problemă pare s-o reprezinte relația tensionată dintre cluburi. În vară, Bayern se înțelesese cu Jonathan Tah, dar, deși fundașul intra în ultimul an de contract, Leverkusen a solicitat peste 40 de milioane de euro. S-a ajuns la schimburi de „amabilități” în presă și în cele din urmă transferul a căzut.

În cazul lui Wirtz, campioana Germaniei a avertizat deja că nu îi va da drumul pentru mai puțin de 100 de milioane de euro! Iar prima sumă avansată a fost de 130 de milioane, exact cota de piață a mijlocașului ofensiv pe transfermarkt.de!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.