Stiri extrasport

„Știu că pare ciudat, că pare o extremă” » Trucul simplu prin care un specialist a reușit să scape de dependența de zahăr

Andreea Irimia, înainte și după

Articol de Ionuţ Iordache  —  marţi, 08 octombrie 2024

Andreea Irimia, healthy lifestyle consultant, a povestit în emisiunea Health Talks despre cum a reuşit să scape de depresie, burnout, anxietate şi zeci de kilograme în plus doar prin schimbarea stilului de viaţă. Dar, la fel de important, a explicat cum a manageriat dependența de zahăr.

  • În podcastul GSP, Andreea a povestit cum a slăbit 40 de kilograme, cum a depășit un burnout cu crize de anxietate și cum lucrează cu ea însăși ca să fie mai sănătoasă.
  • Această emisiune NU oferă sfaturi medicale sau de nutriție, ci doar prezintă experiența de viață și felul în care văd lucrurile invitații.

Iată metoda prin care Andreea Irimia reușește să depășească dependența de zahăr:

„Uite, îţi dau un exemplu care mie îmi place să-l repet mereu. Slăbisem vreo 30 de kilograme, nu mai țin minte exact. Deja eram slabă, arătam bine. Mi-am atins obiectivul pe care îl avusesem toată viața legat de slăbit, dar eu nu lucrasem la mental. Toată lumea mă lăuda, dar eu mă uitam în oglindă și mă vedeam grasă! Nu mă obișnuisem să arăt așa. Și atunci, mi-am dat seama că e vorba de ceva mental. Și am început să citesc pe partea asta, să mă documentez și să lucrez la iubirea de sine și la limitări pe care le am. Mi-am schimbat şi discursul, am zis că nu mai vorbesc despre slăbit, o să vorbesc despre sănătate.

+17 Foto
Andreea Irimia

Zahărul rămânea o problemă importantă. Cu fumatul nu a fost aşa greu, nici cu adaptarea la mișcare. Cred că dulciurile pentru că le asociam cu fericirea. Îmi amintesc că, în primul an, eram la o nuntă și era un candy bar acolo şi nu m-am atins de nimic. Îmi amintesc că am ajuns acasă și am început să plâng din cauza asta. Mă întrebam de ce trebuie să fiu supraponderală și să mă chinui toată viaţa. Am asociat foarte multe cu zahărul și cu dulciurile până la un moment dat.

Acum, când văd un candy bar sunt perfect OK, mă duc și iau un măr. Știu că pare ciudat, că pare o extremă, într-adevăr. Sigur că îmi e poftă și mie câteodată de dulciuri, dar deja știu niște lucruri, știu cum să trec peste aceste momente.

Cred că știe lumea ce trebuie să facă, dar o mai zic o dată. Dacă noi avem o poftă din asta, ea va trece într-un sfert de oră. Dacă îți găsești ceva de făcut sau te gândești la altceva și treci peste acel sfert de oră, s-ar putea să nu îţi mai fie poftă. Un alt truc pe care l-am citit este să nu spui că nu mai mănânci zahăr niciodată pentru că acest gând este foarte copleșitor.

Dar dacă îţi zici ție că azi decid să nu mănânc zahăr, doar azi!, atunci e mai uşor de dus. Şi mâine îți spui același lucru și tot așa. E greu și se face în timp, nu o să reușești mereu când încerci, dar ajungem să credem orice îi spunem minții noastre destul de mult timp și consecvent”, a explicat Andreea Irimia pentru Gazeta Sporturilor.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.