Liga 1

Zeljko Kopic a explicat de ce nu l-a luat la Dinamo pe fiul său care impresionează la alt club din România: „Cea mai bună decizie”

Vito și Zeljko Kopic, foto: Instagram @vitokopic

Articol de Eduard Apostol   —  marţi, 08 octombrie 2024

Antrenorul lui Dinamo, Zeljko Kopic, 47 de ani, a detaliat pentru GSP.ro de ce fiul său, Vito, 17 ani, este la U Cluj U19 și nu în alb-roșu: „Eu, profesional, a trebuit să mă lupt pentru tot ceea ce am obținut, așa trebuie să facă și el. Când va merita, pe forțele lui, va juca în prima divizie”

La începutul lunii septembrie, GSP.ro informa în exclusivitate că Vito Kopic, 17 ani, a semnat un angajament cu Universitatea Cluj, evoluând la formația U19 a grupării.

Între timp, tânărul atacant a semnat primele goluri în România. A marcat în derby-ul local, cu CFR Cluj (2-1), la U19, după care, în week-end, a reușit un hattrick cu Voluntari (4-2), în deplasare!

Tatăl despre fiu: „Eu a trebuit să lupt pentru tot în fotbal. Și el trebuie să-și urmeze calea lui”


Puștiul a crescut la academia lui Dinamo Zagreb, iar la finalul verii a ajuns la gruparea de pe malul Someșului. Chiar și tatăl său, Zeljko Kopic, 47 de ani, antrenorul lui Dinamo, l-a îndrumat pe fiul său în această direcție.

Într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor, tehnicianul croat a explicat care au fost motivele ce l-au determinat să-l direcționeze pe fiul său la o distanță apreciabilă, 450 de kilometri, la un alt club decât Dinamo, acolo unde "Kopa" este apreciat.

„În primul rând, cariera pe care fiul meu o va avea, depinde de el. El este conștient că este parte a unui club mare și acum. Când va merita, va ajunge la nivel de prima ligă pe forțele lui.

Eu, din punct de vedere profesional, a trebuit să mă lupt pentru tot ceea ce am obținut în fotbal. Da, mi-ar fi plăcut să fie aproape de mine, eu de el, dar la Cluj va avea posibilitatea să vorbească în numele lui. Să crească, să se dezvolte, să-și urmeze calea lui. Pe forțele lui.


Până la urmă, în fotbal, nu este fiul antrenorului de la Dinamo, ci Vito Kopic", a explicat tehnicianul croat.

Vito Kopic, fiul lui Zeljko Kopic

Și soția lui Zeljko Kopic, mama lui Vito, s-a mutat în România

Zeljko Kopic este antrenorul lui Dinamo de la 1 decembrie 2023. A salvat echipa de la retrogradare, iar acum a reușit să schimbe fața "câinilor". În actuala ediție, "haita" a prins și podiumul, iar dinamoviștii speră că vor ajunge în play-off.

În ceea ce privește cariera sportivă a fiului său, Zeljko Kopic a mărturisit că soția sa și-a însoțit fiul la Cluj Napoca. Practic, s-a mutat acolo. Ca să-l ajute pe Vito să se adapteze mai ușor într-o țară străină, într-un oraș străin.

„A fost o gândire bună, de la început. Băiatul se maturizează și își face propriul său nume. Este foarte important și-l va ajuta mult această experiență. Eu sunt mândru de el și-i urez tot binele din lume", a mărturisit Kopic.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.