Campionate

Sculpturile care au făcut furori în vestiarul Madridului: prețurile pornesc de la 10.000 de euro!

+19 Foto
Juan Pablo Restrepo Mejía, alături de una dintre operele lui // sursă foto: Instagram @ juanpablorestrepomejia

Articol de Daniel Grigore  —  marţi, 08 octombrie 2024

Sculpturile realizate de Juan Pablo Restrepo Mejía sunt la modă printre vedete. Artiști și sportivi renumiți au cumpărat operele de artă ale căror prețuri pornesc de la 10.000 de euro.

Fost fotbalist la nivelul ligilor inferioare, Juan Pablo Restrepo Mejía s-a reprofilat în momentul în care a realizat că fotbalul la nivel înalt este un vis distant.

Priceput cu pensula, parte dintr-o familie care cuprinde scriitori, pictori și sculptori, Juan Pablo a început să picteze. Treptat, tablourile au fost înlocuite de sculpturi, operele lui reușind să impresioneze cântăreți și fotbaliști celebri.

Sculpturile lui Juan Pablo îți iau ochii rapid. Un Mickey Mouse care se roagă, o Minnie Mouse cu mănuși de box în mâini, o reinterpretare a lui Pinocchio... colorate și inedite, operele acestuia i-au pus pe jar pe fotbaliști.

+19 Foto
sursă foto: Instagram @ juanpablorestrepomejia

Sculpturile care au făcut furori în vestiarul lui Real Madrid: prețurile pornesc de la 10.000 de euro

Primii clienți de seamă au fost Fran Garcia, fundaș stânga la Real Madrid, și Marcos Llorente, de la rivala Atletico. Între timp, Luka Modric, Andriy Lunin, Fede Valverde, Lucas Vazquez și Antonio Rudiger au ajuns la rândul lor în posesia sculpturilor lui Juan Pablo.

Acești jucători ai Realului se alătură unei liste de clienți care mai cuprinde nume precum Maluma, Marc Anthony, Nicky Jam și Canelo Alvarez.

+19 Foto
sursă foto: Instagram @ juanpablorestrepomejia

„Timpul de fabricare depinde mult de materialele folosite. Lucrez cu bronz, fibre de carbon și rășini. Cu bronz îmi ia cam 3 luni, iar în cazul altora între unul și 2 ani, în funcție de paleta de culori. Dar să creez aceste opere, să le concep, îmi ia cam 2 ani și jumătate”, spune Juan Pablo Restrepo Mejía într-un interviu acordat MARCA.

Multe dintre sculpturile lui reprezintă personaje cu ochii închiși. „Asta pentru că reprezintă o căutare lăuntrică. Este singurul mod de a căuta în interior, să închid ochii și să ajung să mă cunosc”.

Canelo Alvarez a comandat o sculptură placată cu aur

Prețurile nu sunt pentru oricine. „Lucrările mele pornesc de la 10.000 de euro, dar variază mult. Dacă sunt piese unice, dacă sunt mai mari, prețurile urcă”, spune artistul urmărit de peste 75.000 de oameni pe rețelele sociale.

Câteva dintre operele lui sunt placate cu aur. Una dintre acestea a fost cumpărată de pugilistul Canelo Alvarez. Fotbalistul Eduardo Camavinga, care mai are de așteptat 6 luni pentru a primi sculptura comandată, a avut o singură solicitare: „O vreau super colorată, cea mai colorată dintre toate!”.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.