Liga 2

Plângere de necrezut la CNA! Un comentator TV, acuzat că a rostit numele echipei în limba română, nu doar în maghiară

Csikszereda Miercurea Ciuc

Articol de David Marinescu  —  marţi, 08 octombrie 2024

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a primit o plângere cu privire la modul în care comentatorul unui meci din Liga a 2-a a rostit numele clubului Csikszereda.

Situația ajunsă pe masa celor de la CNA este una bizară, în condițiile în care numele oficial al divizionarei secunde este „FK Csikszereda Miercurea Ciuc”. Cel care a depus sesizarea susținea că divizionarei secunde „trebuie să i se spună doar FK Csikszereda”.

CNA nu a luat nicio decizie cu privire la modul în care a fost rostit numele celor de la Csikszereda

Fiind obligată de lege să judece această sesizare, CNA a dezbătut cazul, dar cei responsabili au considerat că nu este nevoie să se ia vreo decizie, conform Golazo.

S-a considerat că nu s-a produs nicio eroare în timpul comentării partidei, din moment ce Csikszereda reprezintă numele în limba maghiară al localității Miercurea Ciuc.

Clubul Csikszereda provine dintr-o zonă cu o comunitate foarte mare de etnici maghiari și, ca și la Sepsi, clubul beneficiază de o finanțare importantă a statului maghiar.

În orașul Miercurea Ciuc, din județul Harghita, 85 la sută din populație este reprezentată de etnici maghiari. Harghita este județul cu cel mai mare procent de etnici maghiari din România.

Csikszereda, start excelent în Liga 2

Echipa din Miercurea Ciuc are un început de sezon foarte bun în divizia secundă. S-a instalat confortabil pe poziția de lider, cu 25 de puncte din 27 posibile. Csikszereda se află la 7 puncte deasupra celor de la CSM Slatina, ocupanta locului secund. Băieții lui Robert Ilyes nu au pierdut niciun meci până în acest moment.

Csikszereda are și un golaveraj foarte bun, cu 21 de goluri marcate și doar 7 primite.

Clasamentul din Liga 2

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.