Liga 1

Dinamo pregătește transferul după plecarea lui Amzăr: „E liber de contract”

Zeljko Kopic și Florentin Petre, foto: Facebook Dinamo București

Articol de Romeo Ene  —  marți, 08 octombrie 2024

Dinamo s-a reorientat repede după plecarea fundașului stânga Costin Amzăr (21 de ani) la Al Nasr. Andrei Nicolescu, administratorul special al „câinilor”, a anunțat faptul că trupa lui Zeljko Kopic (47 de ani) se află în discuții avansate cu înlocuitorul apărătorului.

Este vorba despre un jucător străin întrucât, potrivit lui Nicolescu, opțiunile de jucători români erau extrem de limitate. Pe postul de fundaș stânga Dinamo îl mai are doar pe Raul Opruț (26 de ani). La nevoie mai poate fi utilizat inclusiv Antonio Bordușanu (20 de ani), extremă dreapta la bază.

Transferul pregătit de Dinamo: „E un jucător străin”

Amzăr a fost împrumutat la Al Nasr până la finalul sezonului. În cazul în care formația din Emiratele Arabe Unite va fi mulțumită de randamentul fotbalistului, va achita aproximativ 800.000 de euro.

În acest context, Dinamo vrea să transfere un fundaș stânga pentru a-l înlocui pe Amzăr.

„Amzăr face obiectul unui împrumut. Anul trecut a jucat și Bordușanu acolo. Avem o discuție cu un fundaș stânga. E un jucător liber, vedem dacă se vor concretiza discuțiile. E un jucător străin. Am găsit puține opțiuni din România care să se muleze pe posturile pe care căutam jucători”, a declarat Andrei Nicolescu, la emisiunea „Fotbal Club”, de la Digi Sport.

Despărțirea de Amzăr s-a produs la insistențele jucătorului. Acesta și-a manifestat dorința de a părăsi echipa, fiind nemulțumit de statutul lui la Dinamo. El a ajuns rezervă în acest sezon, după ce a fost om de bază în ultimele două.

„Câinii” se află pe locul 5 în Superliga, cu 18 puncte acumulate după primele 12 etape. Trupa lui Zeljko Kopic (47 de ani) are un parcurs neașteptat de bun în contextul în care anul trecut a evitat retrogradarea la limită, în urma barajului cu Csikszereda.

Pentru Dinamo urmează derby-ul de pe teren propriu cu FCSB, programat pe 20 octombrie.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.