Campionate

Jurgen Klopp a semnat! Surpriză imensă: va fi instalat de la 1 ianuarie!

Articol de Laura Șoica  —  miercuri, 09 octombrie 2024

Jurgen Klopp (57 de ani) urmează să fie numit oficial astăzi drept noul director general al secției de fotbal peste cluburile patronate de Red Bull (Leipzig, Leeds, Salzburg și New York). Fostul antrenor de la Liverpool va începe treaba oficial de la 1 ianuarie.

După ce în luna mai și-a luat adio de la Liverpool, Jurgen Klopp revine în fotbal, dar nu ca antrenor! Va fi director peste toate echipele de fotbal din cadrul Red Bull, adică Salzburg, Leipzig, Leeds, și New York, scrie astăzi Bild.

Contractul este parafat, asigură jurnaliștii germani, și va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2025. Anunțul oficial ar urma să fie făcut astăzi.

Jurgen Klopp revine în fotbal: șef peste toate echipele patronate de Red Bull. Cu ce se va ocupa mai exact

Din ianuarie, Klopp va consilia toate echipele Red Bull (Leipzig, Salzburg, New York etc.) cu privire la aspectele legate de antrenorat, filosofia de joc, dezvoltarea și transferurile de talente / antrenori principali și altele.

Clauză de eliberare solicitată de Klopp, în cazul unei oferte de la națională!

În plus, Klopp și-a asigurat o opțiune de ieșire care îi permite să devină antrenorul principal al echipei naționale a Germaniei în viitor. Ca potențial succesor al lui Julian Nagelsmann.

Una dintre cele mai frumoase imagini cu Jurgen Klopp și Pep Guardiola Foto: Guliver/GettyImages

Jurgen Klopp s-a despărțit în vară de Liverpool, după 9 ani

Klopp a pregătit-o pe Borussia Dortmund timp de 7 sezoane (2008-2015), timp în care a reușit să cucerească două titluri de campion în Bundesliga (2010-2011 și 2011-2012), o Cupă (2011-2012) și două Supercupe ale Germaniei (2013-2014 și 2014-2015).

Mai mult decât atât, antrenorul german a condus-o pe formația de pe Signal Iduna Park până în finală UEFA Champions League în sezonul 2012-2013, pierdută însă în față rivalilor de la Bayern Munchen (1-2). Apoi a trecut la Liverpool.

Jurgen Klopp a rămas liber de contract în vară, după ce s-a despărțit de Liverpool. A stat 9 ani în Premier League. Înainte de plecarea de la Liverpool, a declarat că nu vrea să mai fie antrenor o perioadă.

Alături de „cormorani” a câștigat Champions League, Premier League, Cupa Angliei, Cupa Ligii Angliei, Mondialul Cluburilor, Supercupa Europei și Supercupa Angliei. Jurgen Klopp și-a luat rămas bun de la Liverpool pe Anfield, în fața unui stadion plin. A avut un discurs emoționant, apoi i-a cântat numele următorului antrenor, Arne Slot.

„Sunt încă tânăr, va trebui să îmi găsesc ceva de făcut, nu pot să stau și să joc doar padel toată viața”, spunea recent legendarul antrenor.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.