Deși folosit în toate minutele meciului de Superligă cu Gloria Buzău, inițial ca fundaș central, apoi pe postul său de închizător, Adrian Șut nu s-a putut bucura de convocarea la națională pentru partidele din Liga Națiunilor cu Cipru (12 octombrie) și Lituania (15). Controlul medical efectuat la lot, inclusiv un examen de rezonanță magnetică, i-a depistat o leziune musculară ce l-a silit pe Mircea Lucescu să renunțe la serviciile lui. Ca atare, cea de a treia prezență a lui Șut în echipa României s-a amânat.
Legat de pățania mijlocașului de 25 de ani, trimis să se trateze la clinica Marijanei Kovacevic de la Belgrad încât să poată fi apt de joc pentru întâlnirile cu Dinamo din campionat (20 octombrie) și cu Glasgow Rangers din Europa League (24), Mihai Stoica a avut intervenție publică.
Președintele Consiliului de Administrație al FCSB a mărturisit că, spre a-i oferi amănunte despre starea de sănătate a lui Șut, l-a sunat însuși Mircea Lucescu. Iar asta după ce același tehnician se interesase personal de situația lui Mihai Lixandru, devenit indisponibil, din păcate, pentru o perioadă mai lungă.
Stoica s-a arătat surprins și încântat de telefonul primit de la Lucescu. Punctând că niciunul dintre predecesorii acestuia de la cârma naționalei n-a găsit de cuviință să dialogheze cu FCSB privind problemele de sănătate ale unuia ori altuia dintre fotbaliștii clubului din Berceni.
Firește că declarația lui MM a stârnit pe GSP.ro o sumedenie de ironii, majoritatea subțiri. Că "subinginerul" și-a dat importanță, că meciul cu Dinamo nu întrunește condițiile unui derby etc, etc. Nimic neobișnuit, vă invit să ne aducem aminte de afirmația regretatului profesor Traian Tomescu la "Procesul Etapei". Anume că în materie de luat la mișto, noi, românii, suntem campioni mondiali! A trecut vremea, dovezile se tot adună și nu prea ne-am schimbat!
Pe de altă parte, Mihai Stoica n-ar fi trebuit să fie surprins de telefonul lui Mircea Lucescu. Deoarece o viață petrecută în fotbal, întâi pe teren, apoi pe bancă, l-a învățat pe selecționerul ajuns la 79 de ani că jucătorilor trebuie să le acorde atenția maximă. Că ei sunt prioritari întrucât reprezintă capitalul cel mai de preț. Asta însemnând, între altele, și o legătură strânsă cu grupările de la care cei aleși vin la națională. Că alții nu procedează așa e în detrimentul lor și n-au decât să urmeze exemplul unuia dintre cei mai galonați antrenori din istorie.
În rest, să apreciem comportarea lui Lucescu ca una normală și să nu ne repezim s-o lăudăm. În ideea că normalitatea se consemnează, nu se ridică în slăvi. Iar faptul că tinerii, în special ei, ar trebui să-l copieze pe Lucescu, măcar să încerce, e altă poveste. Cu adevărat frumoasă.
{{text}}