Altele

A venit nota de plată! Sportiva din Ungaria care a înjurat un arbitru român și-a aflat pedeapsa

Articol de Alexandru Stanciu  —  miercuri, 09 octombrie 2024

Jucătoarea de teqball Gabriella Kota (26 de ani) și-a aflat pedeapsa după derapajul scandalos la adresa unui arbitru român. Ulterior, sportiva din Ungaria a postat pe rețelele de socializare un mesaj scandalos la adresa României, iar astăzi a aflat că va fi suspendată pentru un an.

Incidentul a avut loc la turneul Teqball World Series de la Budapesta, în timpul semifinalei dintre maghiarii Gabriella Kota / Balazs Katz și polonezii Alicja Bartnicka / Marek Pokwap.

Polonezii au avut câștig de cauză în meciul în care tensiunea a atins cote maxime. Gabriella Kota a protestat vehement la adresa arbitrului român, care a decis să îi arate cartonașul roșu. Kota l-a înjurat pe arbitru și l-a numit pe acesta „clovn”.

Gabriella Kota a fost suspendată pentru un an de zile după ce a înjurat un arbitru român

MLSZ (Federația Maghiară de Fotbal) a anunțat, miercuri, 10 octombrie, pe site-ul său oficial, că a decis să o suspende pe o perioadă de un an pe Gabriella Kota, a cărei licență fusese ridicată și de Federația Internațională de Teqball pentru același interval, relatează Libertatea.ro.

La finalul meciului de dublu mixt dintre perechea Gabriella Kota/ Balázs Katz și polonezii Alicja Bartnicka-Marek Pokwap, în urma unei decizii controversate de arbitraj, duo-ul maghiar a contestat vehement arbitrajul. Gabriella Kota s-a comportat scandalos pe teren și în sală timp de câteva minute după meci. Din păcate, Kota a distribuit insulte și pe Instagram după meci, inclusiv remarca «te urâm, Românie de rahat»”, a precizat MLSZ, în comunicat.

Mesajul postat de Gabriella Kota pe Instagram: „Urâm România”

După ce a făcut scandal în sală, a postat un mesaj pe rețeaua de socializare Instagram cu textul „Urâm România”. Aceasta și-a dat seama de gravitatea mesajului și l-a șters după doar câteva minute.

Oficialii Federației de Teqball au apucat totuși să vadă postarea și au exclus-o pe unguroaică din World Series, în condițiile în care aceasta trebuie să mai participe la o probă. Kota a fost atunci sancționată și cu o amendă în valoare de 600 de euro.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.