Baschet

U-BT Cluj-Napoca - Valencia Basket » Gazdele pierd dramatic după ce au condus cu 17 puncte

Articol de Alexandru Stanciu, David Istrate  —  miercuri, 09 octombrie 2024

U-BT Cluj-Napoca a primit vizita Valenciei într-un meci din etapa a treia a BKT EuroCup, a doua competiție continentală ca valoare. Campioana României a făcut un joc bun, dar precizia adversarilor a dus la o victorie pentru spanioli, scor 105-96.

Cu gândul la marile victorii din anii precedenți obținute de U-BT Cluj-Napoca în fața formațiilor spaniole (Unicaja Malaga, Joventut Badalona și Gran Canaria), fanii alb-negrilor au luat cu asaltul tribunele BTarena, fiind nevoie ca organizatorii să deschidă și inelul al treilea.

De această dată, adversară era Valencia, echipă care a jucat în sezoanele anterioare în Euroligă, principală competiție continentală de baschet. Cu toate acestea, elevii lui Mihai Silvășan s-au ridicat la nivelul dorit și au intrat în concursul de trei puncte care a deschis încleștarea (Sasu Salin, Brancou Badio și Xabi Lopez-Arostegui a marcat fiecare câte două aruncări).

U-BT Cluj-Napoca a început excelent partida și a condus la 17 puncte

Adam Mokoka a intrat pe teren și a adus multă energie în jocul „studenților”, fiind ajutat de Deshawn Stephens, sărbătoritul zilei. Jucătorii lui U-BT au izbutit și o apărare solidă, iar diferența de pe tabelă a crescut tot mai mult (42-25 în minutul 16).

Arătând că au învățat din cele trei înfrângeri suferite în primele patru meciuri ale sezonului, gazdele au trecut cu bine peste prima încercare de revenire a oaspeților, iar tripla căpitanului Patrick Richard a dus scorul la 63-50.

Totuși Valencia a arătat că este o echipă mare și, printr-un joc rapid și precis, s-a apropiat la trei puncte (63-60), testând din nou capacitatea de concentrare a clujenilor. A urmat o luptă acerbă, cu suișuri și coborâșuri, cu momente de extaz și agonie și cu multe faze spectaculoase.

Spaniolii s-au bazat, în exclusivitate, pe aruncările din afara semicercului, în timp ce românii au avut un joc mai variat, dar nu la fel de eficient din punct de vedere matematic. În cele din urmă, Valencia și-a adjudecat victoria (105-96), însă modul în care a jucat U-BT transmite semnale pozitive cu privire la parcursul acestei echipe în EuroCup.

Liderii clujenilor au fost Deshawn Stephens (17 puncte), DJ Seeley (15 puncte) și Adam Mokoka (15 puncte). De partea cealaltă, s-au remarcat Xabi Lopez-Arostegui (22 de puncte) și Semi Ojeleye (22 de puncte).

U-BT Cluj-Napoca - Valencia Basket 96-105

Final. Spaniolii revin senzațional și câștigă meciul la 9 puncte avans.

Spaniolii continuă să fie de neoprit și merg din 3 în 3, fiind aproape de victorie: 90-98, min. 38.

Salin și Seeley răspund cu două triple, egalează, iar alb-negrii speră din nou la un rezultat mare (84-84, min. 34). Time-out Valencia.

Elevii lui Pedro Martinez aruncă extraordinar din afara semicercului, preiau conducerea (78-84) și provoacă un time-out al adversarilor.

Reacție pe măsură a clujenilor. Hervey, Richard și Guzman restabilesc diferența de zece puncte, dar sfertul se încheie cu scorul de 75-70.

Zece puncte consecutive pentru Valencia și situația se complică pentru U-BT (63-60).

Repriza secundă începe sub semnul echilibrului și echipa lui Mihai Silvășan se menține la conducere (63-50, min. 25).

Momente mai bune ale Valenciei, care profită de câteva aruncări de la distanță pentru a reduce din deficit, dar U-BT rezistă și intră la vestiare la adăpostul a opt lungimi: 52-44.

Oaspeții găsesc cu greu drumul spre coș și, la jumătatea sfertului secund, gazdele conduc cu 40 la 25.

Guzman, unul dintre cei mai îndrăgiți jucători ai lui U-BT, ridică publicul în picioare cu o triplă care duce diferența la zece puncte: 32-22.

Adam Mokoka, Karel Guzman și Deshawn Stephens aduc energie în jocul campioanei României și aceasta preia conducerea, 24-19 după actul inaugural.

Recital de aruncări de la distanță în debutul partidei. Salin, Lopez și Badio au înscris fiecare câte două coșuri de trei puncte și, la primul time-out, Valencia conduce cu 15-14.

Formațiile de start:

U-BT Cluj-Napoca: Zavier Simpson, Sasu Salin, DJ Seeley, Mareks Mejeris, Zach Hankins
Valencia Basket: Brancou Badio, Nate Reuvers, Jaime Pradilla, Xabi Lopez-Arostegui, Stefan Jovic

Karel Guzman și Tudor Șomăcescu vor intra pentru prima oară pe teren în acest sezon, după ce niște accidentări i-au ținut pe tușă în primele patru meciuri oficiale.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.