Handbal

Dinamo și Veszprem se duelează din nou în Liga Campionilor, după aproape 2 ani, cu Xavi Pascual fiind în tabăra adversă: „Ne cunoaște bine”

Haukur Thrastarson, golgheterul lui Dinamo, în acțiune în partida cu Wisla Plock Foto: Imago

Articol de Luminița Paul  —  miercuri, 09 octombrie 2024

Dinamo București o înfruntă în etapa a 4-a din grupa A a Ligii Campionilor pe Veszprem, recentă învingătoare în Campionatul Mondial al cluburilor, antrenată de Xavi Pascual. Meciul e programat joi, 10 octombrie, de la ora 19:45, fiind televizat de Digi Sport 2 și Prima Sport 1 și liveTEXT pe gsp.ro.

Dinamo o reîntâlnește pe Veszprem în Liga Campionilor după o pauză de aproape doi ani. Cel mai recent meci dintre cele două formații din țările vecine a avut loc în decembrie 2022 și a consemnat singurul egal din totalul de șase confruntări, 31-31. În rest, patru victorii pentru campioana Ungariei, dar și un succes pentru cea a României, surprinzător la momentul respectiv, 31-29 la începutul sezonului 2021-2022.

Între timp, s-au schimbat multe lucruri atât într-o parte, cât și în cealaltă, însă dorința de a se impune, de a demonstra ceva important a rămas intactă.

Dinamo merge la Veszprem, acolo unde antrenorul său actual, David Davis, a activat în perioada 2018-2021, ca succesor al lui Momir Ilic. Xavi Pascual, în schimb, a acceptat oferta maghiarilor, încheind șederea de trei sezoane la Dinamo, pe care a dus-o spre trei titluri de campioană și în Final 4 al EHF European League în 2023-2024.

David Davis: „Sper să câștigăm, să aducem punctele acasă”

„Va fi foarte greu, toate meciurile din Liga Campionilor sunt complicate, dar mai ales acum, că jucăm cu Veszprem. Are jucători valoroși, dar și pe Xavi antrenor”, a declarat David Davis pentru TVR. „Știu că Xavi cunoaște totul despre jucătorii mei, chiar prea mult. Întotdeauna este dificil să joci în deplasare, dar sper să câștigăm, să aducem punctele acasă”, a adăugat însă tehnicianul spaniol în vârstă de 47 de ani.

El a fost completat în aceeași notă de centrul Yoav Lumbroso. „Nu va fi ușor, Veszprem este una dintre cele mai bune echipe. Abia aștept să ne întâlnim cu ei, deși au un mare avantaj, că Xavi Pascual ne cunoaște bine”, a punctat jucătorul israelian, venit sezonul acesta la Dinamo de la Benfica Lisabona.

Campioanei României îi vor lipsi în continuare paradele lui Vladimir Cupara, însă veștile oferite de club despre goalkeeperul sârb sunt mai luminoase decât se credea la un moment dat și anume că accidentarea sa nu este atât de gravă pe cât se părea în primă fază. „Examinările au stabilit că doar osul a fost afectat. Ligamentele încrucișate anterioare, meniscul și ligamentele laterale sunt sănătoase. Osul este fisurat, dar voi putea reveni pe teren în viitorul apropiat”, a transmis chiar Cupara.

Xavi Pascual: „Este un meci special pentru mine, am petrecut trei ani minunați acolo”

De partea cealaltă, emoții inerente pentru Xavi Pascual, care își va înfrunta fosta echipă la puțin timp după primul său rezultat important la Veszprem, triumful în campionatul mondial al cluburilor.

„Este un meci special pentru mine, am petrecut trei ani minunați acolo, am mulți prieteni la București, care rămân în inima mea. Sper să aibă un sezon bun, le doresc asta!”, a declarat antrenorul iberic pentru site-ul clubului. „În același timp, este un meci important pentru noi, sunt două puncte în joc. Am jucat mult în ultimele zece zile, jucătorii mei sunt obosiți, dar nu căutăm scuze. Dacă vrem să fim o echipă de top, trebuie să jucăm simplu și să fim mereu pregătiți, indiferent de adversar”, a punctat Pascual.

Xavier Pascual dând indicații jucătorilor de la Veszprem Foto: Imago

Dinamo a crescut de la an la an. Jucătorii pot înscrie și de la distanță, are extreme grozave, apărătorii sunt niște luptători și portarii sunt foarte buni – Xavier Pascual, antrenor Veszprem

Împreună cu antrenorul iberic a plecat la Veszprem și centrul Luka Cindric, care a declarat că „nu va fi un meci ușor, Dinamo joacă bine în acest sezon. Ne așteaptă 60 de minute dure, ei sunt buni la toate aspectele jocului”.

Campioana României este neînvinsă după primele trei meciuri din grupa A, cu Fredericia, Wisla Plock și Eurofarm Pelister, fiind sus în clasament, alături de liderul Sporting, ambele cu cât 6 puncte. Adică echipa care a oprit seria lui Veszprem, învingând-o cu 39-30 în etapa a treia.

La formația ungară se află însă în formă bună Nedim Remili, declarat MVP la campionatul mondial al cluburilor, actualmente golgheterul Ligii, cu 25 de reușite. De la Dinamo, cele mai multe reușite, 14, le-a adunat islandezul Haukur Thrastarson, venit sezonul acesta în șoseaua Ștefan cel Mare.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.