Tenis

Sinner, cel mai consistent jucător din circuit, nu a pierdut în 2024 niciodată înainte de „sferturi”: „Acolo devin interesante turneele”

Jannik Sinner s-a calificat în „sferturi” la Shanghai Foto: Imago

Articol de Luminița Paul  —  miercuri, 09 octombrie 2024

Jannik Sinner (23 de ani, liderul ATP) s-a calificat în sferturile de finală ale Masters-ului 1000 de la Shanghai după victoria, 6-4, 7-6 (1), în fața lui Ben Shelton (22 de ani). În 14 turnee din 2024, italianul a ajuns măcar în această fază.

O revanșă luată de Jannik Sinner în fața lui Ben Shelton, după ce pierduse în disputa cu americanul în aceeași fază a turneului Masters 1000 de la Shanghai în 2023. I-a și stricat adversarului sărbătoarea, în ziua în care a împlinit 22 de ani, dar nu aceasta a fost ținta.

Cei doi au oferit un duel alert, plin de lovituri iuți și spectaculoase, la capătul căruia liderul ATP a atins măcar sferturile de finală în al 14-lea turneu în acest an din tot atâtea jucate. Este singurul care se poate lăuda cu o asemenea consistență, care reprezintă și explicația pentru faptul că a rămas neclintit în vârful ierarhiei.

„Este vorba despre a fi pregătit în fiecare zi, de a accepta orice provocare care ți se pune în față”, a explicat Jannik în conferința de presă de după partidă. „În orice moment poți înfrunta momente foarte, foarte complicate pe teren, de aceea trebuie să fii puternic mintal pentru a le face față. Iar eu asta fac. Nu e ușor să ajungi în sferturi de finală în fiecare concurs, dar acolo devin interesante turneele”, a adăugat, râzând.

Jannik Sinner: „În anii trecuți, sufeream mult la final de sezon”

Italianul a demonstrat o tărie fizică și, mai ales, mintală pe tot parcursul sezonului, având în vedere și tot ce s-a întâmplat în legătură cu cazul de dopaj în care a fost, încă este, implicat. „Mă pregătesc, muncesc mult pentru asta. În anii trecuți, sufeream mult la final de sezon, nu mai aveam niciun pic de prospețime. Cred însă că în acest sezon programul de antrenamente și recuperare a fost foarte bun”, a explicat Sinner.

62de victorii și 6 titluri, dintre care două de Grand Slam, Australian Open și US Open, a adunat Jannik Sinner în 2024

Am muncit mult și în afara terenului pentru că orice jucător are fluctuații în plan fizic, e ceva normal”, a adăugat. Întrebat ce face în timpul liber pentru a se deconecta, a declarat că încearcă să se odihnească și să se pregătească pentru următorul meci.

„Uneori vizitez orașul în care mă aflu, ies la cină, e ceva care mă relaxează. La Shanghai nu am avut timp, venind de la Beijing, unde am avut o săptămână dură. Eram obosit, am stat mai mult în cameră, am încercat să dorm și să mă recuperez”, a detaliat Jannik. El îl va întâlni în „sferturi” pe Daniil Medvedev (28 de ani, numărul 5 ATP), în al cincilea lor duel din acest an.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.