Stiri extrasport

Uraganul Milton a făcut ravagii în Florida » Acoperișul stadionului de 42.000 de locuri, DISTRUS în câteva secunde

+20 Foto
Acoperișul stadionului formației Tampa Bay Rays, luat de uragan, foto: Imago Images

Articol de Romeo Ene  —  joi, 10 octombrie 2024

Uraganul Milton, retrogradat la categoria 3 din 5, a făcut prăpăd în Florida, în sud-estul Statelor Unite ale Americii. Acesta a afectat inclusiv acoperișul unui stadion, care a fost smuls și distrus în câteva secunde.

Este panică pe coasta de vest a Floridei. Milton este așteptat să fie unul dintre cele mai distructive uragane care a lovit Florida în ultimii 100 de ani. Acoperișul stadionului „Tropicana Fied”, care aparține echipei de baseball Tampa Bay Rays, a fost distrus într-un interval de câteva secunde.

GALERIE FOTO. Acoperișul stadionului formației Tampa Bay Rays, luat de uragan

+20 Foto
Acoperișul stadionului formației Tampa Bay Rays, distrus de Uraganul Milton, foto: X

Potrivit fox13news.com, acoperișul stadionului a fost distrus din cauza Uraganului Milton. Bucăți mari din acoperișul stadionului s-au desprins.

Tampa Bay Rays a precizat faptul că stadionul nu era utilizat ca adăpost pentru locuitori, înainte ca uraganul să lovească. Nu au fost raportați răniți în urma acestui eveniment nefericit, potrivit celor de la Tampa Bay Times. Acoperișul arenei fusese proiectat să reziste la furtuni care să atingă 185 km/h.

„Tropicana Field” se află în St. Petersburg, Florida. A fost construit în 1990 și are o capacitate de 42.700 de locuri. Era singurul stadion din campionatul american cu acoperiș fix.

De asemenea, Stadionul Raymond James, care aparține de echipei de fotbal american Tampa Bay Buccaneers, a fost inundat. Acest stadion n-a avut acoperiș. De altfel, toate partidele au fost amânate, iar echipele care ar fi trebuit să evolueze în deplasare au părăsit zona pentru a evita contactul cu uraganul.

Stadionul Raymond James a fost inaugurat în 1998 și are o capacitate de aproximativ 75.000 de locuri.

Primarul orașului Tampa, Jane Castor, i-a avertizat pe locuitorii care trăiesc în zonele amenințate de uragan faptul că rămânerea în acele locuri ar conduce către o moarte sigură.

Pot spune fără nicio exagerare. Dacă alegi să rămâni în una dintre acele zone, vei muri.

- Jane Castor, pentru CNN

Până miercuri seara, peste 1,6 milioane de locuitori din Florida nu aveau electricitate, potrivit New York Times.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.