Liga 1

O echipă din Superligă joacă două amicale internaționale în aceeași zi! Teste cu echipa campioană și cu vicecampioana

Poli Iași va juca două amicale internaționale în aceeași zi. Foto: GSP

Articol de Ovidiu Minea  —  joi, 10 octombrie 2024

Politehnica Iași a luat o decizie inedită în ceea ce privește programul de pregătire al acestei perioade, în care campionatul este întrerupt. Ieșenii vor disputa două meciuri de verificare într-o singură zi!

Poli va trece Prutul vineri, după un antrenament, care va avea loc în Copou în cursul după amiezii, și se va deplasa la Tiraspol. În localitatea amintită, sâmbătă dimineață, formația antrenată de Emil Săndoi se va confunta cu Șerif, vicecampioana Republicii Moldova.

Poli Iași va juca două amicale internaționale în aceeași zi

Apoi, Politehnica va pleca spre Hîncești, unde, în cursul după amiezii, se va duela cu Petrocub, campioana basarabenilor. După al doilea test al zilei, delegația ieșeană va reveni acasă.

În actuala ediție de campionat a Moldovei, după nouă etape, Șerif e lider, iar Petrocub e pe poziția a treia.

Poli Iași va folosi echipe diferite în cele două partide

În cele două partide amicale, Săndoi va utiliza formule diferite. Tehnicianul instalat la cârma ieșenilor cu nici o lună în urmă a anunțat de mai mult timp că vrea să cunoască mai bine lotul pe care îl are la dispoziție. Până acum, șeful băncii tehnice ieșene a mizat pe același nucleu de jucători, invocând faptul că a avut puțin timp pentru a evalua toți fotbaliștii pe care-i are sub comandă.

Emil Săndoi, antrenorul lui Poli Iași. Foto: Facebook

În Republica Moldova, Săndoi nu va putea conta pe doi jucători, Nicolas Samayoa și David Popa. Primul a fost conovcat la naționala de seniori a Guatemalei, iar al doilea la reprezentativa de juniori tricoloră sub 18 ani.

Economii la un club cu datorii de peste 2 milioane de euro

Faptul că Poli va juca ambele partide în aceeași zi generează și economii clubului care, din cauza problemelor financiare, a cerut intrarea în concordat preventiv.

Săptămâna trecută, Politehnica a depus planul de organizare pe baza căruia vrea să își desfășoare activitatea în următorii patru ani. Pentru a fi pus în practică, planul, care conține și eșalonarea datoriilor actuale, de circa 2,5 milioane euro, trebuie să fie aprobat de un judecător.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.