Nationala

Mihai Mironică, atac fără menajamente la adresa fiului „Regelui”: „Este incredibil faptul că Ianis joacă la națională mai mult decât la club. Numele Hagi nu a fost o povară pentru el, ci o trambulină!”

Articol de Alexandru Stanciu  —  joi, 10 octombrie 2024

Mihai Mironică, editorialist al Gazetei Sporturilor, a fost invitat astăzi la emisiunea GSP Live, moderată de Alexandru Barbu, și a vorbit despre lotul convocat de Mircea Lucescu pentru „dubla” cu Cipru și Lituania, din Liga Națiunilor. Mironică nu înțelege cum de Ianis Hagi joacă mai mult la echipa națională decât la clubul de care aparține, Rangers.

De asemenea, Mihai Mironică a declarat că presiunile lui Gică Hagi sunt decisive în convocările lui Ianis la echipa națională a României.

VIDEO. Mihai Mironică nu înțelege cum de Ianis joacă mai mult la națională decât la echipa de club: „Numele Hagi nu a fost o povară pentru el, ci o trambulină!”

„Nu-mi aduc aminte să nu fi existat controverse la convocările de lot, e inevitabil. Un semn de întrebare ar fi cazul lui Ianis Hagi. Când îl vedem pe Mircea Lucescu că merge la meciuri, prin țară, la Salonic, mi se pare că acest lucru nu mai are sens.

Este incredibil faptul că Ianis joacă la națională mai mult decât joacă la echipa de club. Este o presiune constantă dinspre Ovidiu, Constanța, dinspre Gică Hagi. Nu s-a întâmplat niciodată în istoria noastră ca un finanțator, antrenor, cum e Hagi, să facă asemenea presiuni.

La un moment dat l-a acuzat pe Cosmin Contra, care i-a fost și coechipier și elev, de corupție pentru că nu l-a convocat la un moment dat pe Ianis. Și Edward Iordănescu a pățit-o o dată. Există o presiune teribilă.

La FRF circulă o glumă, «Cum rezolvi problema lui Ianis?». Indiferent de selecționer, că a fost Iordănescu, Contra, Rădoi sau Mutu, toți s-au întrebat ce să facă în privința asta. Este o presiune constantă și nu vrea nimeni să o simtă. Eu nu-s de acord cu povestea că pentru Ianis numele Hagi a fost o povară, din contră, a fost o trambulină imensă. La 17 ani era căpitan în Liga 1.

Gică Hagi a acuzat pe toată lumea că ar avea ceva cu Ianis, chiar și Pioli (n.r. Stefano Pioli, fost antrenor la Fiorentina) a ieșit public în urma unor declarații de genul acesta și a spus că nu are nimic cu Ianis, pur și simplu e vorba de o chestie fotbalistică”, a declarat Mihai Mironică la emisiunea GSP Live.

10meciuri a bifat la echipa națională a României în acest an Ianis Hagi, la fel ca și pentru echipele de club (un meci la Rangers și 9 la Alaves)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.