Fotbal

Scandal de rasism la Voluntari! „M-a numit «negru». Ce-i asta? Nu-i în regulă”

Almugera Kabar (cu mască) îi explică arbitrului că a fost jignit de un spectator / Foto: captură

Articol de Aurelian Botezatu  —  joi, 10 octombrie 2024

Internaționalul german U19 Almugera Kabar (18 ani) a fost jignit, din tribună, în timpul amicalului cu Spania U19 (2-1) disputat miercuri la Voluntari. România U19 va avea programate două amicale, cu Germania și cu Spania zilele următoare. Iar adversarele au stabilit și ele un duel amical în țara noastră.

Incidentul s-a petrecut în minutul 81 al amicalului dintre Germania U19 și Spania U19, scor 2-1, disputat miercuri la Voluntari. Victima, internaționalul german Almugera Kabar, se pregătea să execute un aut când din tribună a fost jignit rasist. În două rânduri, de aceeași persoană!

Almugera Kabar: „M-a numit «negru»! Ce e asta? Nu-i în regulă”

După cum se poate vedea în videoclipul postat pe „X” de Federația spaniolă de fotbal, Kabar s-a oprit și s-a întors către individul respectiv, cerându-i socoteală, după care arbitrul partidei, turcul Kadir Sağlam, și asistentul de pe acea parte s-au îndreptat către el.

Neamțul le-a explicat ce i s-a întâmplat și chiar poate fi auzit la un moment dat când îi spune „centralului”: „M-a numit «negru», ce este asta? Nu este în regulă”. Este menționat inclusiv cuvântul „rasist”. În discuție s-au implicat și coechipierii Bence Dardai (Wolfsburg) și Maxim Dal (Mainz).

Arbitrul pare să fi aranjat ca spectatorul să fie scos din stadion

Arbitrul Kadir Sağlam a luat apoi legătura cu un alt arbitru, părând să fi aranjat ca spectatorul în cauză să fie evacuat din stadion. Este însă neclară naționalitatea acestuia.

Almugera Kabar, fotbalistul jignit, evoluează la Borussia Dortmund. Deși e născut la Bremen, are dublă cetățenie, germană și libiană, și a trecut pe la toate naționalele de juniori ale Germaniei. Are 37 de selecții, dintre care 3 la reprezentativa U19.

Almugera Kabar a fost convocat de două ori la echipa mare a Borussiei Dortmund în acest sezon

De asemenea, în acest sezon, el a fost convocat de două ori în lotul profesionist al Borussiei. Prima oară la 4-2 cu Heidenheim, apoi la 1-2 cu Union Berlin. Însă antrenorul Nuri Șahin n-a apelat la serviciile sale.

Fundaș stânga de meserie, Kabar poate evolua pe toate posturile în flancul respectiv și este cotat deja la un milion de euro pe transfermarkt.de.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.