Tenis

Mesajul lui Federer pentru Nadal, în ziua retragerii campionului: „Am sperat să nu vină niciodată”

+34 Foto
Roger Federer și Rafael Nadal, la Laver Cup 2022, ultimul turneu din cariera elvețianului, foto: Getty Images

Articol de Romeo Ene  —  joi, 10 octombrie 2024

Roger Federer (43 de ani) a oferit o reacție emoționantă în ziua în care Rafael Nadal (38 de ani) și-a anunțat retragerea din tenis. Cei doi au dus tenisul la alt nivel, iar între ei a existat cea mai mare rivalitate din istorie.

Retras din tenis în 2022, Federer i-a lăsat un comentariu emoționant lui Rafael Nadal la postarea prin care și-a anunțat decizia de a se retrage. Nadal și Federer au oferit de-a lungul timpului unele dintre cele mai tari meciuri din istoria sportului.

Roger Federer, mesaj pentru Nadal: „A fost o onoare!”

Rivalitatea celor doi a fost întotdeauna caracterizată de fair-play. Cei doi au plâns cot la cot în momentul în care Federer și-a anunțat retragerea din tenis, la Laver Cup 2022. Acum a venit rândul lui Nadal să se retragă din activitate, iar Federer s-a înclinat în fața lui pentru o carieră impresionantă.

„Ce carieră, Rafa! Întotdeauna am sperat ca această zi să nu vină niciodată! Îți mulțumesc pentru amintirile de neuitat și pentru toate realizările tale incredibile în acest sport pe care îl iubim. A fost o onoare absolută!” a fost mesajul lui Federer, la postarea lui Nadal.

FOTO. Federer și Nadal au plâns cot la cot după ultimul meci din cariera elvețianului

+34 Foto
Roger Federer și Rafael Nadal / Sursă foto: Imago Images

Rafael Nadal și Roger Federer s-au întâlnit de 43 de ori de-a lungul carierei, avantaj având ibericul, 26-17. Primul meci direct disputat între cei doi a avut loc la Miami în 2003, atunci când Nadal s-a impus în turul 3, scor 6-3, 6-3. Ultima confruntare directă a avut loc la Wimbledon 2019, atunci când Federer a câștigat în semifinale, scor 7-6 (3), 1-6, 6-3, 6-4.

De când îmi amintesc, Federer este jucătorul care m-a impresionat cel mai mult, care m-a «atins» cel mai mult. Să-l urmăresc la treabă pe Federer m-a mișcat mai mult decât să-l urmăresc pe Djokovic. La finalul zilei, tenisul este despre emoții, ele te atrag către sport
El avea o tehnică incredibilă, reușea lucruri cu o eleganță impresionantă. Când am început, era numărul 1 în lume, iar un rival cu părul lung și un fizic exuberant a apărut. Eleganța întruchipată contra unui războinic.
A fost o combinație unică între personalități și stiluri, iar asta împreună cu faptul că am jucat multe meciuri în cele mai importante turnee au transformat rivalitatea noastră în ceva care a trecut dincolo de sport
- Rafael Nadal, la finalul lui 2023, despre Roger Federer

O carieră stelară, cu un singur minus

De-a lungul unei cariere în care a ridicat standardul tenisul profesionist la cote nemaivăzute, Nadal, jucător de mână stânga, a bifat un palmares incredibil.

Spaniolul are două trofee Australian Open, 14 la Roland Garros, două titluri la Wimbledon și 4 US Open. De asemenea, „Rafa” are 36 de victorii în turneele de Masters. Nadal are medalie de aur la Jocurile Olimpice de la Beijing 2008, la simplu, precum și un aur la dublu, la Rio de Janeiro, în 2016.

În total, are 1080 de victorii și 227 de înfrângeri într-o carieră care se întinde pe durata a 23 de ani (2001-2024). I-a lipsit un singur trofeu major, Turneul Campionilor, acolo unde a fost finalist de două ori, în 2010 și 2013, dar nu a reușit să pună mâna pe titlul de final de an.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.