Tenis

Ilie Năstase știe motivul pentru care Nadal a spus ADIO tenisului: „Simona Halep este într-o situație asemănătoare”

Rafael Nadal s-a retras din tenis

Articol de Romeo Ene  —  joi, 10 octombrie 2024

Ilie Năstase, fostul mare tenismen, a vorbit în premieră despre retragerea lui Rafael Nadal (38 de ani). Spaniolul a luat astăzi această decizie, iar „Nasty” a ținut să-i transmită un mesaj marelui campion.

Năstase este convins de faptul că performanțele lui Nadal nu vor mai fi realizate de nimeni. Acesta a intuit motivul pentru care Nadal a luat această decizie. Jucătorul de tenis în vârstă de 38 de ani își va face ultima apariție cu Spania la turneul final de Cupa Davis din noiembrie, de la Malaga.

Ilie Năstase, despre retragerea lui Rafael Nadal din tenis: „Nimeni n-o să egaleze performanța lui”

Realizările lui Nadal pe zgură sunt performanțe pe care nimeni nu le va mai obține, susține Năstase, care a comentat anunțul ce a luat prin surprindere pe toată lumea.

„E și vârsta. Cât a alergat el… Să câștigi 14 Roland Garros-uri e o performanță unică, pe care nimeni nu o să mai egaleze vreodată! Pentru mine, la Roland Garros e ca și cum ai câștiga toate cele 4 Grand Slam-uri în același timp. Așa consider eu. El a pus suflet în toate meciurile și a dat totul pe teren.

Toate partidele lui au fost disputate și el lupta pentru fiecare minge. Nu făcea cadou un punct, nu lăsa nicio minge adversarului. Un profesionist desăvârșit. Cel mai profesionist dintre toți și e și simpatic pe deasupra”, a declarat Năstase, pentru Fanatik.

Ilie Năstase, prieten cu unchiul lui Rafael Nadal

În mesajul video pe care l-a postat pe rețelele de socializare, Rafael Nadal a precizat faptul că unchiul lui l-a determinat să se apuce de tenis. Năstase îl cunoaște foarte bine pe acesta. Rafa Nadal a apărut inclusiv în filmul autobiografic despre cariera lui, intitulat „Nasty”. Acesta a comparat situațiile lui Nadal și Federer cu cea a Simonei Halep. Cei trei sportivi au traversat perioade complicate în ultimii ani.

„Eu sunt prieten foarte bun cu unchiul lui, dar și cu el. Dar nu pot să îl sun să îl felicit că s-a retras. Chiar nu pot să fac asta. El a fost mai mult accidentat pentru că el a practicat un joc de uzură, care l-a solicitat enorm. Corpul lui a avut de suferit, mai mult decât ceilalți, care jucau mai tehnic așa. El de mic a pus pasiunea asta în tenis.

Și pentru mine a fost foarte greu momentul retragerii. Cu siguranță e la fel și pentru el. Asta este viața și cred că îi va lipsi foarte mult tenisul. Nu va putea să înlocuiască asta, chiar dacă acum se poate concentra mai mult pe viața privată.

Tenisul nu îl va putea înlocui cu nimic altceva în lume. La fel este și pentru Roger Federer. Vreau să îi spun că îmi pare că nu a mai jucat. Asta a fost tot timpul o problemă pentru el. Nici lui nu cred că îi convine să intre în turnee fără să fie 100% apt și să facă ce știe pe teren. Și Simona Halep este într-o situație asemănătoare”, a adăugat Năstase.

De-a lungul unei cariere în care a ridicat standardul tenisului profesionist la cote nemaivăzute, Nadal, jucător de mână stânga, a bifat un palmares incredibil.

Spaniolul are două trofee Australian Open, 14 la Roland Garros, două titluri la Wimbledon și 4 US Open. De asemenea, „Rafa” are 36 de victorii în turneele de Masters. Nadal are medalie de aur la Jocurile Olimpice de la Beijing 2008, la simplu, precum și un aur la dublu, la Rio de Janeiro, în 2016.

Lumea nu își dă seama că el la un turneu juca de luni până duminică dacă ajungea în finală. Mulți pierd în primele tururi și sunt mult mai odihniți pentru următorul turneu. El nu a avut parte de asta. Duminică juca finală și luni o lua de la capăt.
Or, e greu să mai susțină acest ritm. E greu să accepți să fii eliminat în primele tururi și cred că ăsta a fost și unul dintre motivele pentru care a decis să se retragă.

- Ilie Năstase, fost mare tenismen

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.