Tenis

Carlos Alcaraz, înfrângere incredibilă la turneul Masters de la Shanghai » Ibericul a cedat în minimum de seturi

Articol de Alexandru Stanciu  —  joi, 10 octombrie 2024

Carlos Alcaraz (21 de ani, #2 ATP) a fost învins de cehul Tomas Machac (23 de ani, #33 ATP) în sferturile de finală de la turneul Masters 1000 de la Shanghai, scor 6-7(5), 5-7.

Înfrângerea ibericului a venit în aceeași zi în care conaționalul și idolul său, Rafael Nadal, și-a anunțat retragerea din tenis.

Carlos Alcaraz, înfrângere incredibilă la turneul Masters de la Shanghai » Ibericul a cedat în minimum de seturi

Carlos Alcaraz a pierdut incredibil în sferturile de finală de la turneul Masters 1000 de la Shanghai în fața cehului Tomas Machac.

Primul set a ajuns în tie-break, fără ca vreunul dintre jucători să-și cedeze serviciul. Alcaraz a fost singurul care a avut 2 mingi de break în primul set, în al doilea și în al patrulea game pe serviciu al lui Machac, dar cehul a reușit să revină de fiecare dată.

După primele 4 schimburi în tie-break, scorul arăta 2-2, fiecare jucător reușind câte un mini-break. Alcaraz și-a cedat apoi două puncte consecutive pe propriul serviciu, iar Machac reușise să se distanțeze la 5-2, dar ibericul a reușit apoi să revină și să recupereze mini-break-urile, scorul ajungând la 4-5.

Alcaraz și-a pierdut apoi din nou serviciul, iar Machac și-a adjudecat primul set, după 7-5 în tie-break.

În setul secund Alcaraz și-a pierdut serviciul la scorul de 1-1 și i-a permis adversarului să se distanțeze la 3-1, dar Alcaraz a reușit apoi rebreak-ul, din 5 încercări, după ce a condus cu 40-0.

La scorul de 5-5, Machac a reușit din nou să câștige pe serviciul lui Alcaraz, iar în ultimul game n-a mai cedat niciun punct, câștigând setul cu 7-5.

În semifinale Machac va da piept cu liderul mondial, Jannik Sinner. Pe partea cealaltă de tablou, în sferturi se vor întâlni Jakub Mensik cu Novak Djokovic și Taylor Fritz cu David Goffin.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.