Campionate

Fotbalistul abia transferat de Manchester United, operat la inimă

Noussair Mazraoui, în stânga // foto: Guliver/gettyimages

Articol de Daniel Grigore  —  joi, 10 octombrie 2024

Fundașul dreapta Noussair Mazraoui, 26 de ani, unul dintre jucătorii transferați de Manchester United în această vară, a fost supus unei intervenții chirurgicale cardiace, după ce a fost diagnosticat cu aritmie.

Aritmia cardiacă reprezintă o afecțiune care se manifestă prin bătăi neregulate ale inimii, fie prea rapide, fie prea lente. Procedura la care a fost supus fotbalistul, ablația, este minim invazivă și nu îl va ține pe Mazraoui departe de teren mai mult de câteva săptămâni.

Fundașul marocan este așteptat să revină pe teren în a doua parte a lunii, posibil imediat după întreruperea provocată de meciurile echipelor naționale. Următorul meci al lui Manchester United va avea loc pe 19 octombrie, un duel de campionat cu Brentford.

Noussair Mazraoui, nou-venit la Manchester United, a fost operat la inimă

Un purtător de cuvânt al lui Manchester United a transmis, citat de SkySports, că „vorbim despre o afecțiune relativ comună, este de așteptat ca Noussair să se recupereze complet și să fie disponibil pentru selecție în următoarele săptămâni”.

Ablația cardiacă, procedura la care a fost supus fotbalistul, „implică distrugerea celulelor cardiace anormale, responsabile de generarea aritmiilor”. În acest scop sunt utilizate catetere, „tuburi subțiri, lungi, flexibile, în vârful cărora se află un electrod introduse prin abord venos, până la nivelul inimii”, potrivit MedLife.

În cel mai recent meci al „diavolilor roșii”, 0-0 cu Aston Villa în etapa 7 din Premier League, Mazraoui a jucat 45 de minute. La pauză, Victor Lindelof i-a luat locul pe teren.

În acest sezon, apărătorul lateral marocan a disputat 10 partide în tricoul lui United, un total de 767 minute în care a oferit o pasă decisivă.

A mai avut probleme cu inima, câtă vreme juca la Bayern Munchen

Noussair Mazraoui s-a mai confruntat cu probleme cardiace la începutul lui 2023, o inflamație a pericardului depistată la începutul lui ianuarie, după ce contractase COVID-19 în timpul Campionatului Mondial din Qatar. Marocanul a revenit pe teren la jumătatea lunii martie.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.