Nationala

Se anunță „invazie tricoloră” la Cipru - România » Cum au reușit suporterii români să cumpere mai multe bilete decât le-au fost oferite

Suporterii români vor fi mai mulți decât ciprioți la meciul Cipru - România din Liga Națiunilor. Foto: Imago

Articol de Ionuţ Iordache, George Nistor  —  vineri, 11 octombrie 2024

Meciul Cipru - România, din cea de-a treia etapă a Ligii Națiunilor, se va disputa într-o atmosferă fantastică pentru „tricolori”, ce le va aduce aminte, cel mai probabil, de entuziasmul tribunelor de la Euro 2024.

Pentru partida de la Larnaca, FRF a vândut suporterilor români un număr de 2528 de bilete pe platforma proprie de comercializare, în contextul în care AEK Arena, stadionul care va găzdui duelul din grupa 2 a ligii C are o capacitate totală de 8050 de locuri.

  • Cipru - România din Liga Națiunilor se joacă sâmbătă de la 21:45. Meciul va fi transmis de Prima TV și în format liveTEXT pe GSP.ro. Reporterii GSP George Nistor și Ionuț Iordache transmit cele mai importante informații și imagini de la fața locului.

Cererea a fost foarte mare, astfel că românii din Cipru au făcut tot posibilul pentru a fi prezenți la evenimentul sportiv care îi va aduce mai aproape de casă.

Mai bine de jumătate de stadion va fi „tricolor” la Cipru - România

Din informațiile GSP, cel puțin 5000 de români se vor afla în tribunele arenei care va găzdui meciul Cipru - România, aproape dublul tichetelor oferite de insulari.

O mare parte dintre aceștia au apelat la un truc pentru a intra în posesia mult râvnitelor tichete.

+46 Foto
Răzvan Burleanu la sosirea echipei naționale în Cipru FOTO: Ionuț Iordache (GSP)

La meciurile din Cipru, pentru a se evita violențele, accesul pe stadion se face în baza unui card de suporter emis federația cipriotă, care certifică echipa favorită a posesorului, astfel că suporterii români care își duc traiul în țara înconjurată de Marea Mediterană au apelat la prieteni și cunoștințe pentru procurarea biletelor.

10 eurocostă un bilet general la Cipru - România. Pentru un bilet de familie, prețul crește cu 5 euro, iar copiii de până în 14 ani au acces gratuit.

Desigur, aceștia nu vor putea sta în peluza destinată „tricolorilor”, ci la tribune, alături de ciprioți. Conaționalii care au cumpărat bilete comercializate de FRF se vor afla la cele două peluze.

  • Bilete se vor vinde și la casele arenei din Larnaca, însă doar în ziua partidei și în eventualitatea în care nu s-au epuizat online.

Nicolae Stanciu & co., serviți de români la hotel

Alegerea Federației Române de Fotbal pentru destinația Cipru a fost Lordos Beach Hotel & Spa, un stabiliment diferit față de cele alese în precedentele deplasări.

Hotelul situat pe malul Mediteranei nu debordează de grandoare, ci mai degrabă construiește o atmosferă relaxantă. Dispune de cinci etaje, grădină privată cu punte de lemn și acces la piscină și plaja privată, armonizată cu palmieri și tuia.

+38 Foto
Hotelul Lordos din Larnaca, „casa” tricolorilor în Cipru FOTO: Ionuț Iordache (GSP)

30.000de români locuiesc în Cipru, conform Ministerului Afacerilor Externe. Este a treia cea mai mare comunitate străină, după cea grecească și cea britanică.

„Tricolorii” vor fi serviți cu preparate tradiționale cipriote, mediteraneene și internaționale de către români. Conaționalii lui Nicolae Stanciu & co. au făcut în așa fel încât să lucreze pe finalul săptămânii pentru a servi naționala pregătită de Mircea Lucescu.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.