Stranieri

Unde a ajuns ultimul fotbalist român cu minute în Bundesliga: „N-am știu dacă voi mai putea să joc”

Andreas Ivan, în centru // Foto: Imago

Articol de Laura Șoica  —  vineri, 11 octombrie 2024

Andreas Ivan (29 de ani), fosta extremă stânga de la Schalke 04, a reușit să marcheze pentru noua sa echipa, în liga a patra din Germania.

Andreas Ivan semna în iulie 2022 cu Schalke, însă acesta a jucat doar 45 de minute în Bundesliga, într-un meci contra celor de la RB Leipzig, pierdut de echipa sa cu scorul de 1-6.

De atunci, fotbalistul nu a fost introdus în lotul echipei cea mai mare parte din timp sau a fost rezervă, până când s-a accidentat, după ce a stat 8 luni fără să joace, extrema stânga s-a despărțit în această vară de Schalke.

Andreas Ivan: „Mă simt mai bine de la o săptămână la alta”

Andreas Ivan // sursă foto: Imago Images

Andreas Ivan a semnat cu Eintracht Trier, club din Regionalliga Sudwest, adică liga a patra din Germania. Acesta a jucat deja 4 meciuri și a reușit să marcheze și un gol.

”Fizic, mă simt mai bine de la o săptămână la alta, dar știu că încă am nevoie de timp și de răbdare pentru a reveni la cea mai bună formă a mea. Nu este primul obstacol pe care trebuie să îl depășesc! În ciuda tuturor problemelor de sănătate, nu renunț și întotdeauna merg mai departe.

Indiferent cât de puternic sunt din punct de vedere mental și cât de mare este ambiția mea, acum însă a fost prima dată când nu am știut sau nu am putut să influențez refacerea după accidentare, pot să spun că practic n-am știut dacă voi mai putea juca vreodată fotbal”, a declarat Andreas Ivan, conform sport.ro. 

De la începutul carierei, acesta a mai jucat la Karlsruhe U17, Stuttgarter Kickers, RW Essen, Wuppertaler SV, SV Waldhof Mannheim, New York, VfR Aalen, SG Sonnenhof Grobaspach și Rot Weiss Ahlen

Andreas Ivan a jucat 2 meciuri pentru România U21 și o partidă pentru Germania U19.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.