Nationala

Adrian Mutu, șocat de alegerea lui Mircea Lucescu: „Nu are nicio logică”

Adrian Mutu/ foto Imago Images

Articol de Adrian Duţă  —  vineri, 11 octombrie 2024

Adrian Mutu, fostul mare atacant al naționalei României, nu a înțeles de ce Mircea Lucescu nu l-a convocat pe Daniel Bîrligea pentru meciurile cu Cipru și Lituania din Liga Națiunilor.

Naționala va juca pe 12 octombrie în Cipru și pe 15 în Lituania. Lucescu a convocat 3 atacanți, pe Denis Drăguș, Denis Alibec și George Pușcaș, dar l-a lăsat acasă pe Bîrligea, atacantul celor de la FCSB, care a marcat două goluri în primele două etape din grupa unică de Europa League.

Mutu, golgeterul all-time al naționalei României, la egalitate cu Gică Hagi, ambii cu 35 de goluri, nu a înțeles neconvocarea lui Bîrligea, pe care îl consideră atacantul momentului în fotbalul românesc. Fostul selecționer al naționalei de tineret a și analizat cele 3 „vârfuri” convocate de Lucescu.

Adrian Mutu: „Nu are nicio logică neconvocarea lui Bîrligea”

„Am fost mirat că Bîrligea nu a fost convocat, dar nu știu de ce nu a fost convocat. Mi se pare cel mai în formă atacant al nostru din acest moment. Nu știu ce a spus Mircea Lucescu, de ce nu l-a adus. M-am mirat, dar este alegerea selecționerului. Nu are nicio logică. După cifrele pe care le are, mă așteptam să fie convocat

Aici mai sunt și niște lucruri la care trebuie să te gândești. Alibec e mult mai vechi la echipa națională decât Bîrligea. E un anumit echilibru pe care trebuie să îl menții, probabil influența lui Alibec e diferită.

Pușcaș a dat niște goluri, dar și Bîrligea are gol la fiecare meci. Nu știu ce s-a întâmplat, sunt curios ce explicație o să ne dea selecționerul, dar e o întrebare bună pe care jurnaliștii i-o vor adresa. În România este cel mai în formă atacant. Mi se pare că Drăguș și-a ieșit din formă de când s-a dus la Trabzonspor, nu are cea mai bună perioadă a lui.

Probabil îl va costa la drum lung, se va vedea din ce în ce mai mult lipsa de minute. Pușcaș are o perioadă bună acum, a dat niște goluri, dar e fluctuant, dacă ne uităm la istoricul lui e o perioadă bună după o lungă perioadă în care a fost sub medie. Alibec este în revenire de formă, dar cel mai în formă este Bîrligea, după părerea mea”, a declarat Mutu, potrivit Fanatik.

7 goluria marcat Bîrligea în acest sezon, în 16 meciuri

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.