Întrebat la GSP Live de către unul dintre urmăritorii emisiunii „care este meciul pe care ar vrea să-l comenteze din nou dacă ar fi posibil”, Mihai Mironică, unul dintre cei mai experimentați jurnaliști de sport din România, a rememorat două partide în care a gafat.
Cu o experiență de 30 de ani în spate, Mironică spune că ar comenta din nou mai degrabă meciuri în care a comis greșeli, nu partidele care i-au făcut mare plăcere.
Și are două exemple: un joc caritabil organizat în 2005, între prietenii lui Ronaldo Nazario și prietenii lui Zidane, și SuperCupa Europei din 2015, câștigată de Barcelona la lovituri de departajare contra Sevillei.
VIDEO. Mihai Mironică: „La SuperCupa Europei din 2015 a ieșit mare tam-tam”
„Mă gândesc la meciuri care mi-au plăcut foarte mult, dar mai degrabă îmi vine în minte unul în care am comis o mare greșeală și mi-ar plăcea să o pot repara. A fost o eroare la Supercupa Europei, Barcelona - Sevilla, în 2015.
Faza era în partea dreaptă, iar eu aveam un monitor în stânga. Și m-am întors spre monitor. Ca o paranteză, când comentezi, trebuie să fii atent și la monitor, nu mereu la teren, pentru că oamenii de acasă văd ce văd și eu pe monitor, nu întotdeauna ce văd eu pe stadion. Se schimbase un cadru pe monitor și, când m-am întors cu privirea la teren, un jucător din atac a primit mingea, iar mie mi s-a părut că era în ofsaid. Am spus că mi s-a părut o poziție dubioasă, dar n-am observat că mingea îi venise dintr-o aruncare de la margine.
A ieșit mare tam-tam. Un jucător care primește o pasă dintr-o aruncare de la margine nu poate fi în ofsaid, dar eu am zis că trebuia să fie. Mi-ar plăcea să comentez din nou astfel de meciuri, ca să pot repara erorile”, a rememorat Mironică, editorialist GSP.
În 2015, GSP.ro scria despre această eroare a comentatorului.
I-a spus „Sanu” lui Marius Măldărășanu
„O altă întâmplare, amuzantă, a fost la un meci organizat de Ronaldo și Zidane, după un dezastru natural din Asia de Sud-Est”, continuă Mironică.
„Ronaldo și Zidane au strâns jucători din toată lumea și au jucat într-un meci caritabil pentru a ajuta victimele și oamenii afectați de dezastru. Am comentat singur acel meci și n-am apucat să fac rost de echipele complete. Era o mare neclaritate, nu se știau exact jucătorii, fiind un meci caritabil.
Când au apărut echipele pe ecran, mi-am propus să citesc doar numele de familie. La un moment dat, am pronunțat și «Sanu», crezând că e un nume african. Erau și jucători africani pe teren, nu mi s-a părut nimic anormal. După ce a început meciul, l-am văzut pe Măldărășanu la minge și mi s-a făcut rău. La un asemenea meci uriaș, cu Zidane și Ronaldo, Măldărășanu să fie pe teren... mi s-a părut groaznic. Dar oamenii așa i-au scris numele: «Maldara Sanu», fără diacritice, cu spațiu între. Apoi mi-am dat seama: «Mamă, e chiar Măldărășanu pe teren!»”, a încheiat Mihai Mironică.
Mircea Lucescu, pe-atunci antrenor la Șahtior, a condus echipa formată din prietenii lui Zidane, alături de selecționerul Ungariei, Lothar Matthaus, și l-a invitat să joace pe Marius Măldărășanu, la acea vreme mijlocașul Rapidului.
{{text}}