Nationala

Directorul GSP, înainte de Cipru - România: „Se pare că așa va alege Mircea Lucescu în primul «11»”

Ovidiu Ioanițoaia, directorul Gazetei Sporturilor

Articol de Alexandru Barbu  —  vineri, 11 octombrie 2024

În cadrul rubricii „Ioanițoaia la zi” de la emisiunea GSP Live, directorul Gazetei Sporturilor a prefațat meciul Cipru - România din Liga Națiunilor.

  • Duelul Cipru - România, etapa a 3-a din Liga Națiunilor, se joacă sâmbătă, de la 21:45. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și transmis de Prima TV
  • Reporterii GSP George Nistor și Ionuț Iordache transmit cele mai importante informații de la fața locului

VIDEO. Ovidiu Ioanițoaia, înainte de Cipru - România: „Ar trebui să câștigăm, dar să nu uităm ce ne-a făcut Pafos”

În mod normal, n-ar trebui să avem emoții. Lotul cipriot este evaluat la 20 de milioane de euro, iar al nostru, cel de la Euro, la aproximativ 90 de milioane. România ocupă locul 45 în clasamentul FIFA, în timp ce Cipru este doar pe locul 123.

Totuși, meciul nu se anunță a fi floare la ureche. Să ne amintim de surpriza neplăcută pe care ne-a oferit-o Pafos când a eliminat-o din Conference League pe CFR Cluj. Nu doar că i-a învins, dar i-a bătut zdravăn pe clujeni, fără drept de apel, 3-0.

Cipru a început foarte bine actuala campanie din Liga Națiunilor, câștigând cu 1-0 în Lituania, avându-l pe gruzinul Ketsbaia pe bancă. Apoi, surprinzător, s-a prăbușit acasă, unde Kosovo a învins Cipru cu 4-0, moment în care Ketsbaia a fost demis. În locul lui a venit un cipriot, Sofronis Avgousti, care va conduce naționala Ciprului mâine seară.

Sunt câțiva jucători de care ar trebui să ținem cont, care sunt peste nivelul coechipierilor lor. Un exemplu este atacantul Pittas, de la AIK Stockholm, care a marcat în meciul cu Lituania. Apoi, Andreou, fundaș central la Charleroi, în Belgia, și mijlocașul Kastanos de la Verona.

Ar trebui să câștigăm fără probleme la Larnaca, dar să ne amintim cât de tare ne-a dezamăgit Pafos, care a reușit, împotriva tuturor calculelor, să o elimine pe CFR Cluj, echipă mult mai bine cotată”, a precizat Ioanițoaia.

Ioanițoaia: „Problema e în atac”

Chestionat despre componența formulei de start, Ioanițoaia nu anticipează schimbări majore față de meciurile cu Kosovo (3-0) și Lituania (3-1) din septembrie:

„Mircea Lucescu nu prea poate face multe schimbări față de precedenta acțiune, nu are cum și nici de unde, dar are de ales portarul. Eu aș juca cu Târnovanu în poartă, dar se pare că Lucescu va alege între Niță și Moldovan. Linia de fund va fi neschimbată: Rațiu-Drăgușin-Burcă-Bancu. Nu cred că va interveni aici.

La fel, nu cred că va schimba nici la mijloc, unde Stanciu și cei doi Marini, Răzvan și Marius, par titulari de neclintit. Problema este în atac, unde va trebui să atacăm și, implicit, să marcăm goluri. Formula cvasi-clasică ar fi Man-Drăguș-Mihăilă, dar este posibil ca pe stânga să intre Mitriță sau Florinel Coman. E posibil ca în locul lui Drăguș să fie folosit Alibec.

Să sperăm că Lucescu, pe lângă experiența sa vastă, inconfundabilă, va avea și inspirația de a folosi jucătorii cei mai în formă”.

  • Cum ar putea arăta „11”-le României în Cipru: Fl. Niță - Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu - R. Marin, M. Marin, Stanciu - Man, Drăguș, Mihăilă

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.