Nationala

Mircea Lucescu pune presiune înainte de Cipru - România: „Asta nu înseamnă nimic”

+50 Foto
Mircea Lucescu, selecționer România

Articol de Ionuţ Iordache, Alexandru Tomuțiu, George Nistor  —  vineri, 11 octombrie 2024

Mircea Lucescu (79 de ani) a susținut conferința de presă premergătoare meciului Cipru - România, care se va juca sâmbără, 12 octombrie, de la 21:45.

Mircea Lucescu se așteaptă la un meci dificil la Larnaca în compania Ciprului. Spune că obiectivul României în meciurile cu Cipru și Lituania este cel de a câștiga maximum de puncte. A remarcat atuurile ciprioților și este convins că lupta pentru primul loc al grupei este încă deschisă.

VIDEO. Mircea Lucescu, înainte de Cipru - România: „Am făcut 6 puncte, dar asta nu înseamnă nimic dacă nu câștigăm încă 6 puncte”

„Vom întâlni o echipă a Ciprului foarte ambițioasă. Au debutat foarte bine în Lituania (n.r. 1-0). Ne-au impresionat prin forța lor de joc, cu agresivitatea cu care au făcut pressing, cu modul în care s-au apărat.

Au avut ghinionul în meciul cu Kosovo de a primi acel gol din penalty. Au o echipă bună, sunt câțiva jucători foarte buni în echipa lor, Ioannou de la Sampdoria, Kastanos de la Verona, care joacă permanent acolo. Văd că l-au adus pe Sotiriou din Japonia, care marchează acolo. Nu vreau să îi numesc pe toți. Au făcut o echipă competitivă. Toate echipele au șansa lor să câștige grupa. Am făcut 6 puncte, dar asta nu înseamnă nimic dacă nu câștigăm încă 6 puncte.

A avut Gică Popescu o intervenție în care a spus că echipa asta încă nu a reușit să câștige împotriva unei echipe mari și a spus foarte bine. Ca să jucăm cu echipe mari în acest sistem, trebuie să batem echipele mici. Dacă nu reușim asta, așteptăm ca din când în când să avem o tragere pună care să ne favorizeze. Tratăm meciul cu foarte multă seriozitate și sperăm ca băieții să fie mulțumiți după meci.

+50 Foto
Răzvan Burleanu la antrenamentul oficial al echipei naționale din Cipru FOTO: Ionuț Iordache (GSP)

Pentru mine cele mai importante antrenamente sunt cele mentale. Sunt impresionat de relațiile dintre ei, de modul în care se bucură atunci când se văd. Asta este baza, eu am mai spus-o. Pe asta trebuie să construim ceva în plus. Am plecat de la un nivel la care au ajuns pe meritul lor și al lui Edi. Avem un avantaj acum. Și datorită rezultatelor echipei naționale au avut de câștigat și la echipele lor de club. Primesc mai multe minute de joc și asta ușurează și munca mea.

Mircea Lucescu: „Din când în când mai chem 2-3 jucători pe care nu îi cunosc”

Lucescu a mai spus că ușa naționalei este deschisă pentru orice fotbalist. A mărturisit care este modul prin care dorește să integreze în angrenajul naționalei și jucători care nu au mai fost chemați în mod constat până acum.

Din când în când mai chem 2-3 jucători pe care nu îi cunosc. Sunt atât de puțini jucători în campionatul României pe anumite posturi cheie încât trebuie să îi chem să îi văd. Nu pot să mă duc prin toată țara după ei. În fotbal sunt diferite categorii de jucători. Jucători de antrenament, de campionat intern, de națională sau internaționali.

Lucrurile astea trebuiesc analizate foarte bine. Ușa naționalei este deschisă tot timpul. Doar că acum avem intervalul ăsta scurt în care trebuie să obținem calificarea cu care ne putem lupta pe o stradă paralelă pentru Campionatul Mondial”, a spus Mircea Lucescu, la conferința de presă.

Clasamentul din grupa României

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.