Nationala

Daniel Pancu a intrat în direct și a surprins după victoria României U21 cu Muntenegru! A anunțat ce rezultat voia în Elveția - Finlanda: „Nu, nu, nu”

Daniel Pancu // foto: Imago Images

Articol de Daniel Grigore  —  vineri, 11 octombrie 2024

Daniel Pancu, 47 de ani, selecționerul reprezentativei U21 a României, a fost întrebat ce rezultat preferă în meciul dintre Elveția și Finlanda, din grupa „tricolorilor”. S-a terminat egal, 1-1, fix cum nu își dorea Pancu.

Învingătoare în această seară cu Muntenegru, scor 6-2, naționala României conduce pentru moment grupa E din preliminariile pentru Campionatul European din 2025.

Imediat după meciul „tricolorilor”, aceștia conduceau grupa cu 19 puncte, două peste Elveția, 3 peste Finlanda.

Rivalele României s-au înfruntat de la ora 21:00, la Lucerna. Înaintea meciului, Daniel Pancu spunea că ar prefera ca una dintre ele să se impună, în detrimentul unui rezultat de egalitate. A ieșit întocmai cum nu-și dorea selecționerul României, egal, 1-1.

Daniel Pancu surprinde: NU vrea egal în meciul dintre rivalele la calificare

„Vreau să bată una, oricare dintre ele. Nu egal, nu, nu, nu. Nu e bun egalul pentru că în cazul în care Finlanda bate Muntenegru, Finlanda e peste noi la meciuri directe. Noi am pierdut totul în Finlanda. Am pierdut la două goluri. Dacă pierdeam la doar 1 gol...

Finlanda o să o bată sigur pe Muntenegru în ultima etapă, 99%, pentru că joacă la ei acasă, pe sintetic”, a afirmat Pancu la „DigiSport Special”.

De ce nu îi surâdea egalul lui Daniel Pancu?

  • La egalitate de puncte, Finlanda are avantajul rezultatelor directe cu România. „Tricolorii” au câștigat în tur, 1-0, dar au pierdut la două goluri returul, 0-2. Astfel, dacă nordicii vor câștiga cu Muntenegru și România nu o va învinge pe Elveția în ultima rundă, finlandezii se vor clasa peste „tricolori”.
  • În plus, „tricolorii” ar fi siguri de primul loc în grupă doar dacă nu ar pierde cu elvețienii în ultima rundă, iar Finlanda nu ar învinge Muntenegru.
Clasamentul în grupa României în preliminarii // sursă: Flashscore
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.