Altele

Steaua și Rapid, pe podium la Cupa Europei la floretă

Mălina Călugăreanu (stânga)

Articol de Oana Dușmănescu  —  vineri, 11 octombrie 2024

Floretistele de la Steaua București au ocupat locul 2 în întrecerea din cadrul celei de-a 64-a ediții a Cupei Europei, care se desfășoară în orașul german Heidenheim.

Mălina Călugăreanu, Anca Săveanu, Andreea Dincă și Andreea Gheorghe au trecut în primul tur al competiției de nemțoaicele de la Tauberbischofsheim cu 45-32. În semifinale, stelistele au întâlnit o altă echipă din România, Rapid București (Emilia Corbu, Julia Walczyk-Klimaszyk, Claudia Memoli și Maria Teodorescu).

A fost o confruntare aprinsă, care s-a încheiat 43-42 pentru Steaua, victorie obținută la tușa de aur, după ce Mălina Călugăreanu a recuperat spectaculos în ultimul schimb (9-3 cu poloneza Julia Walczyk-Klimaszyk). După cea de-a opta rotație, rapidistele conduceau cu 39-34.

În finală, floretistele roș-albastre au fost învinse categoric de reprezentantele Italiei, Fiamme Oro (Giulia Amore, Martina Favaretto, Matilde Calvanese și Greta Collini), cu 45-17, intrând în posesia medaliei de argint.

Medalie de bronz pentru Rapid București

În finala mică a concursului de la Heindenheim, scrimerele de la Rapid, care au fost inițial cap de serie numărul 2, au dispus de spaniolele de la Club de Esgrima Cardenal Cinsneros, cu 45-39.

Cupa Europei este o competiție prestigioasă pe echipe, care adună la start numeroși scrimeri valoroși de pe întregul continent, care participă la toate cele trei arme: floretă, sabie și spadă.

Echipele câștigătoare vor încasa un premiu de 21.000 de euro, în timp ce cele clasate pe locul secund se vor întoarce acasă cu câte 2.000 de euro. Echipele care ocupă locul al treilea al podiumului intră în posesia unui cec în valoare de 500 de euro.

Anul acesta, competiția se desfășoară în Karl Rau Hall, acolo unde s-a desfășurat prima ediție a Cupei Europei.

Reprezentanții României vor mai participa și în probele de spadă feminin și floretă masculin, care vor avea loc duminică.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.