Liga 1

Dansând cu „lupii” » Petrolul sărbătorește cu fast ziua centenarului: evenimentele programate azi la Ploiești

+21 Foto
Petrolul aniversează astăzi 100 de ani de la înființare

Articol de Laura Șoica  —  sâmbătă, 12 octombrie 2024

Petrolul Ploiești aniversează azi, 12 octombrie, 100 de ani de la înființarea clubului. Oficialii au pregătit mai multe evenimente speciale pentru a marca ziua centenarului.

Chiar în dimineața zilei, ploieștenii au transmis, prin intermediul rețelelor sociale, ce evenimente au loc în această zi.

Petrolul: „Este ziua sărbătorii petroliștilor”. Party-ul de centenar începe de la ora 12:00

Petrolul va disputa azi un meci amical cu Vitesse, de la ora 19:00, pe stadionul Ilie Oană.

Pe lângă ziua centenarului, Petrolul mai aniversează și 58 de ani de la victoria cu Liverpool, scor 3-1 la Ploiești.

„Este ziua sărbătorii petroliștilor: 12 octombrie! Celebrăm Centenarul fotbalului petrolist chiar în ziua în care aniversăm 58 de ani de la cel mai mare succes din istoria clubului nostru, victoria cu Liverpool! 12 octombrie 1966 rămâne o dată scrisă cu litere de aur în istoria clubului Petrolul.

Din postura de campioană a României, echipa ploieşteană reuşea să o învingă, pe stadionul Ilie Oană (denumit “Petrolul” atunci), cu 3-1, pe Liverpool, campioana campioanei mondiale de la acea dată, Anglia. 

12 octombrie 2024 este ziuă în care sărbătorim 100 de ani de Petrolul Ploiești. De la ora 12:00 pe străzile din jurul stadionului vom avea parte de streetfood, muzică și o serie de activități.

Începând cu ora 17:00 se vor deschide porțile arenei Ilie Oană și vă recomandăm ca până la ora 18:00 să vă ocupați locurile, deoarece la ora 18:20 vor lua startul evenimentele dinaintea meciului de gală Vitesse Arnhem!   Nimeni nu are voie să lipsească! Petrolul suntem noi!”, a transmis Petrolul pe pagina oficială de Facebook.

Dineul de centenar a avut deja loc la Ploiești

În seară zilei de 11 octombrie a avut loc dineului oficial al aniversării de 100 de ani. Prezenți la eveniment au fost și persoane din cadrul clubului Vitesse Arnhem. „Lupii galbeni” au lansat și vinul centenarului petrolist.

În 2013, Petrolul o elimina pe Vitesse în turul 3 din Europa League. După 1-1 la Ploiești, prahovenii au câștigat în deplasare cu 2-1. Grozav a marcat din lovitură liberă, la ultima fază și Petrolul a mers mai departe.

În această seară a avut loc dineul oficial al evenimentului ce marchează Centenarul fotbalului petrolist! Oficialii clubului FC Petrolul Ploiești, oaspeții noștri de la Vitesse Arnhem și toți ceilalți invitați s-au întâlnit la restaurantul Best. Le urăm bun venit membrilor grupării olandeze și le mulțumim pentru participarea la aniversarea de 100 de ani a clubului nostru

-Petrolul Ploiești, pe rețelele sociale

Vitesse este în acest moment pe locul 19 din liga secundă din Olanda. Clubul are în palmares o Cupă câștigată în sezonul 2016/2017 și a mai fost de două ori campioana în al doilea eșalon.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.