Atletism

Sportiva din România care a fost la Jocurile Olimpice s-a plâns de condițiile din țară și a fost întrebată dacă vrea să reprezinte Ungaria: „Situația este complicată”

Andrea Miklos/ FOTO: Imago Images

Articol de Laura Șoica  —  sâmbătă, 12 octombrie 2024

Andrea Miklos (25 de ani), sprintera din România care are și cetățenie maghiară, a declarat că preferă să se antreneze în Ungaria, la centrul de atletism din Nyíregyháza.

Atleta specializată în proba de 400 de metri nu este mulțumită de condițiile din România. Miklos a declarat că România nu are o pistă acoperită atât de bună precum cea de la Nyíregyháza.

Andrea Miklos a participat la Jocurile Olimpice din 2016 și 2024 pentru România. S-a calificat și la Tokyo, dar a fost accidentată și nu a mai concurat.

De ce preferă Andrea Miklos să se antreneze în Ungaria

„De când s-a construit centrul de atletism din Nyíregyháza, merg des acolo, pentru că oferă oportunități excelente.

Nu avem o pistă acoperită atât de bună în România, iar acolo găsim tot ce ne trebuie. Nici nu este departe, la doar trei ore de Cluj”, a declarat Andrea Miklos, potrivit nemzetisport.hu.

Andrea Miklos, întrebată dacă vrea să concureze pentru Ungaria

Andrea Miklos a fost întrebată și dacă i-ar plăcea să concureze pentru Ungaria. Atleta a răspuns că ar fi o procedură complicată să mai schimbe acum țara.

„Nimeni nu mi-a pus vreodată această întrebare, dacă mi-ar plăcea să concurez pentru culorile maghiare. Am cetățenia, dar, cum am început să concurez pentru România încă de la juniori, situația este complicată.

Regulile spun că, dacă schimbi țara, nu poți participa la marile competiții internaționale timp de doi-trei ani”, a mai declarat Andea Miklos, potrivit sursei citate.

La Jocurile Olimpice de la Paris, Andrea Miklos a fost pe locul 15 în proba de sprint 400m. Tot în 2024, a terminat pe locul 5 la Campionatul European de la Roma și pe 8 la Campionatul Mondial în sală.

În anul 2023, atleta Andrea Miklos a câștigat medalia de bronz la Jocurile Europene, tot în proba de 400m.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.