Nationala

Se înalță „Zidul galben” în mijlocul Mediteranei » Românii, întâmpinați cu bere la 30 de lei și căldură ca de august în Larnaca, în ziua meciului cu Cipru

Articol de Ionuţ Iordache, George Nistor  —  sâmbătă, 12 octombrie 2024

Larnaca este în plină atmosferă estivală cu doar câteva ore înainte de meciul Cipru - România, din cea de-a treia etapă a Ligii Națiunilor. Primii suporteri români au ajuns deja în centrul orașului, dar și la plajă, și așteaptă cu nerăbdare meciul „tricolorilor” care îi aduce, cel puțin pentru o zi, mai aproape de casă.

  • Cipru - România din Liga Națiunilor se joacă sâmbătă de la 21:45. Meciul va fi transmis de Prima TV și în format liveTEXT pe GSP.ro

  • Reporterii GSP George Nistor și Ionuț Iordache transmit de la fața locului știri și imagini relevante, în timp real

În zumzetul de promenadă, pe insula relaxării din mijlocul Mediteranei, care se împarte între Bizanț și Roman, valuri și istorie, turismul orașului-port se învăluie în fotbal și în toate elementele ce îl compun.

+47 Foto
Larnaca, înaintea meciului Cipru - România FOTO: Ionuţ Iordache (GSP)

Larnaca respiră fotbal cu câteva ore înainte de Cipru - România

Nu mai puțin de 5.000 de fani români vor sosi, grupați, din mai toate orașele importante din Cipru pentru a susține „Generația de suflet”, pregătită acum de legendarul Mircea Lucescu.

Pentru ei, căldura ca de luna august în România aproape că nu mai contează: sunt 30 de grade Celsius în termometre, iar umiditatea la ora meciului va atinge pragul de 80%.

Primii fani au ajuns deja în Larnaca, o parte dintre ei fiind sosiți din țară, și au ales ca în primele ore ale zilei să se relaxeze la plajă, motiv pentru care, cu aproape 7 ore înaintea fluierului de start, pe bulevardele care se întind de-a lungul Mării Mediterane puteau fi zărite tricouri galbene.

30.000de români locuiesc în Cipru potrivit unor estimări ale Ministerului Afacerilor Externe

Sub albastrul azuriu fără pic de nori, și barurile sunt gata de meci. Se scot scaunele pe terasă, se șterg televizoarele și se numără butoaiele de bere. E rost și de profit: de la magazinele de suveniruri și până la piețele centrale burdușite cu produse locale, toți comercianții își freacă palmele.

Și turiștii britanici umplu buzunarele, prețurile fiind ca în țara din care provin: 6 euro costă o bere la halbă, 5 euro un frape, iar o porție de „sheftalia” sau o salată grecească 7 euro.

Suporterii români își dau întâlnire în piața Bisericii Sfântul Lazăr

Supranumit și „orașul Sfântului Lazăr”, Larnaca are o istorie de 10.000 de ani și este a 17-a cea mai veche urbe din lume.

Edificiul-simbol este Biserica Sfântul Lazăr, construită în secolul al IX-lea pentru a adăposti mormântul lui Lazăr din Betania, cel înviat din morți.

Biserica Sfântul Lazăr din Larnaca, Cipru. Foto: Ionuț Iordache, GSP

Locația centrală va fi punctul în care fanii își vor da întâlnire cu aproximativ două ore înaintea partidei.

Nu același lucru îl vor face și ciprioții, al căror cotidian este diferit față de cel al românilor și care sunt mai pătimași în privința echipelor de club, în detrimentul propriei echipe naționale.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.