Nationala

Mihai Stoica și-a scos pălăria în fața tricolorului: „Nici Shearer nu bătea așa!” » Iată ce spun statisticile

+34 Foto
Răzvan Marin a înscris din penalty în Cipru - România // foto: Ionuț Iordache (GSP)

Articol de Daniel Grigore  —  sâmbătă, 12 octombrie 2024

Mihai Stoica, 59 de ani, președintele Consiliului de Administrație de la FCSB, s-a arătat impresionat de precizia lui Răzvan Marin (28) de la punctul cu var. Mijlocașul lui Cagliari a transformat un penalty în meciul din Cipru, scor 3-0 la pauză în favoarea României.

În minutul 25 al meciului disputat pe AEK Arena din Larnaca, Răzvan Marin a „confiscat” balonul pentru a executa penalty-ul obținut de Valentin Mihăilă.

Mijlocașul lui Cagliari a transformat impecabil, în stânga, sus, aproape de vinclu.

A fost al treilea penalty transformat de Răzvan în ultimele 3 partide ale primei reprezentative. În toate cele 3 meciuri disputate de „tricolori” până acum în campania de Liga Națiunilor, România a beneficiat de măcar un penalty, iar Marin nu a dat greș cu niciuna dintre execuții.

Mihai Stoica și-a scos pălăria în fața lui Răzvan Marin: „Nici Shearer nu bătea așa!”

Precizia lui Răzvan Marin de la punctul cu var l-a impresionat peste măsură pe Mihai Stoica. Oficialul FCSB a reacționat pe contul de Facebook: „Nu țin minte fotbalist să execute penalty mai sigur și mai spectaculos decât Răzvan Marin. Nici Shearer”.

Alan Shearer era recunoscut ca un redutabil executant de penalty-uri, cu 56 de goluri în Premier League din astfel de faze fixe, din 67 de încercări.

Răzvan Marin a executat mult mai puține lovituri de pedeapsă, dar se laudă cu o rată bună de reușită. El a înscris 12 penalty-uri la seniori, cu tot cu cel din această seară, și a ratat în numai două rânduri, la 3-2 cu Mechelen pe când îmbrăca tricoul lui Standard Liege (3 martie 2018) și la 1-2 cu Georgia în tricoul naționalei, pe 2 iunie 2021.

Practic, au trecut mai bine de 3 ani de la ultimul penalty ratat de Răzvan Marin. În acest interval, Răzvan a transformat 6 lovituri de la 11 metri, 5 dintre ele în tricoul echipei naționale, cealaltă în Serie A, la 1-1 între Juventus și Cagliari.

+34 Foto
Cipru - România // foto: Ionuț Iordache (GSP)
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.