Nationala

Mircea Lucescu, contrariat de UEFA: „Nu înțeleg, de ce așa?!”

+34 Foto
Mircea Lucescu, la conferința de presă

Articol de Daniel Grigore  —  duminică, 13 octombrie 2024

Mircea Lucescu, 79 de ani, selecționerul primei reprezentative a României, s-a arătat contrariat de programările făcute de UEFA pentru meciurile din grupa de Liga Națiunilor a „tricolorilor”. Următoarea adversară a României, Lituania, are câteva ore suplimentare de odihnă până la duelul direct.

Ambele meciuri din grupa C2 din Liga Națiunilor au avut loc astăzi, dar la ore diferite. Lituania - Kosovo s-a jucat de la ora 16:00, kosovarii reușind să câștige la limită, 2-1.

Partida dintre Cipru și România, scor 0-3, a început aproape 6 ore mai târziu, la 21:45, aspect care l-a nemulțumit pe Mircea Lucescu, având în vedere că lituanienii vor avea nu doar avantajul terenului propriu, dar și mai multe ore de odihnă în perspectiva duelului direct de marți.

Mircea Lucescu, contrariat de UEFA: „Nu înțeleg, de ce așa?!”

„Da, temperatura va fi mult mai scăzută marți (n.r. - ca răspuns la o întrebare). Dar nu înțeleg, ei au jucat la ora 4 astăzi, iar noi am jucat la 10 seara! Dar așa s-a decis, așa va fi. Vom încerca să ne adaptăm. Nu avem decât un antrenament pentru a face lucrul ăsta, pe cel oficial, de luni seara”, a spus selecționerul României la conferința de presă.

Mircea Lucescu: „Am decis că nu am niciun motiv să schimb echipa”

Pe deasupra, „Il Luce” a explicat de ce a utilizat aceeași formulă precum la 3-0 cu Kosovo. Totodată, aceiași 10 jucători de câmp precum la 3-1 cu Lituania:

„Trebuie să câștigăm grupa din Liga Națiunilor. Nu e foarte simplu, Kosovo este o echipă foarte bună. E normal ca eu să pun în prim-plan rezultatul, abia apoi jocul. Am cântărit foarte bine valoarea jucătorilor noștri, relațiile lor de joc și am decis că nu am niciun motiv să schimb echipa. Era normal, după 3-0 în deplasare, 3-1 acasă, nu poți schimba.

S-a simțit în repriza a doua, după ce am făcut schimbările, o lipsă de colaborare, dar este absolut normal. Vom încerca prin antrenamentele făcute în continuare să aducem toți jucătorii la același nivel de înțelegere a jocului”.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.