Nationala

Stanciu, șocat de ce a trăit la Cipru - România: „N-am mai văzut așa ceva de când sunt la națională!”

+34 Foto
Nicolae Stanciu, alături de Radu Drăgușin/ foto Ionuț Iordache (GSP)

Articol de Adrian Duţă  —  duminică, 13 octombrie 2024

Cipru - România 0-3. Nicolae Stanciu, căpitanul naționalei, a fost uimit de faptul că „tricolorii” au fost susținuți de aproximativ 6.000 de suporteri la un meci din deplasare.

Apoi, mijlocașul ofensiv și-a concentrat atenția asupra unui singur lucru, calificarea la Campionatul Mondial din 2026. Dacă va câștiga grupa din Liga Națiunilor, România va avea o plasă de siguranță. Va juca la baraj pentru calificare, chiar dacă în grupa din preliminarii va termina sub locul doi.

Preliminariile pentru Mondial încep în martie 2025. Câștigătoarele grupelor merg direct la Campionatul Mondial, cine termină pe 2 joacă baraj, iar cine termină sub locul 2 rămâne acasă.

Nicolae Stanciu: „N-am mai văzut așa ceva de când sunt la națională!”

„Le-am spus băieților că e prima dată când văd 6.000 de români în deplasare. N-am mai văzut așa ceva de când sunt la națională, de 8 ani! Nu s-a văzut că am jucat în deplasare. Ne-au făcut să ne simțim ca acasă. Ne-am câștigat meciul, ne-am îndeplinit primul obiectiv din această lună.

Nu poate comenta nimeni deciziile lui Mister, suntem aici să îi facem viața grea, să fim competitivi în antrenamente. E devreme să vorbim de calificări, mai avem 3 meciuri, apoi sunt trageri la sorți. Știm și noi că ultimul Mondial a fost în '98, știți și voi cât de greu este.

Suntem încrezători, dar am rămas la fel de umili, chiar dacă am făcut o performanță uriașă în vară. Știm că e loc de îmbunătățiri. Încercăm să ne ridicăm nivelul și mai mult. Gândul nostru e la Mondial.

Știm că va fi greu, acum suntem în mare proporție în urna a doua pentru tragere, vom vedea în decembrie în ce grupă vom fi. Dar noi vom fi doar cu gândul la calificarea la Mondial”, a declarat Nicolae Stanciu, la Prima TV.

Clasamentul grupei României din Liga Națiunilor

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.