Fotbal

Scandal la naționala Spaniei! Selecționerul Luis de la Fuente a răbufnit: „Ăsta nu-i salariu de campion european”

Luis de la Fuente / Foto: Getty Images

Articol de Aurelian Botezatu  —  duminică, 13 octombrie 2024

Selecționerul Spaniei a condus echipa la o nouă victorie în Liga Națiunilor, 1-0 cu Danemarca, dar e nemulțumit că a rămas și acum cu salariul pe care-l avea când a fost promovat de la reprezentativa U21.

Cu victoria în fața Danemarcei, 1-0 la Murcia, sâmbătă seară, selecționerul spaniol Luis de la Fuente a ajuns la o medie de puncte fabuloasă: 2,58 pe meci! În 24 de meciuri pe banca Furiei Roja a adunat 20 de victorie, 2 remize, 2 eșecuri și a câștigat două trofee: o Ligă a Națiunilor și Euro 2024.

Cu toate astea, contractul este încă la nivelul celui din momentul în care a fost promovat de la naționala de tineret a Spaniei, în ianurie 2024! Iar în condițiile actuale, nici nu se gândește să-l prelungească.

Louis de la Fuente: „Nu știu dacă același lucru s-ar fi întâmplat și cu Luis Enrique”

„Nu este normal ca un campion european să aibă un asemenea contract. Nu știu dacă același lucru s-ar fi întâmplat și cu Luis Enrique.

Am aceleași condiții ca atunci când m-au promovat de la U-21... Ar fi fost corect dacă aș fi semnat contractul acum”, a spus tehnicianul în vârstă de 63 de ani, în cadrul unui interviu cu El Larguero.

Luis de la Fuente are un salariu de 600.000 de euro pe an la naționala Spaniei

Cotidianul AS dezvăluie că „Luis de la Fuente are un salariu de circa 600.000 de euro pe an, semnificativ mai mic decât cel al celorlalți antrenori spanioli recenti.

Câștigă mult mai puțin bineînțeles decât amintitul Luis Enrique, care a fost cel mai bine plătit din istoria băncii roșii. Iar asturianul nu a reușit să ridice deasupra capului nicio cupă”.

Potrivit aceleiași publicații, Federația Spaniolă ar fi convenit cu De la Fuente să-i mărească salariul, „dar dezordinea și haosul pe care le trăiește chiar acum organizația cu sediul în Las Rozas fac imposibilă semnarea contractului deja convenit”.

Salariu de 9 ori mai mic decât al lui Gareth Southgate

Un mare paradox: a reușit să ajungă pe primul loc la Euro, dar are un salariu care nici măcar nu este pe aproape de cel al majorității celor 32 de antrenori care au participat la turneul final.

La competiția din vară, tehnicienii cel mai bine plătiți au fost Gareth Southgate (Anglia/5,8 milioane de euro pe an), Julian Nagelsmann (Germania/4,8 milioane) și Roberto Martinez (Portugalia/4 milioane). Selecționerul de atunci al României, Edi Iordănescu, încasa 240.000 de euro pe an și era penultimul în clasament.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.