Nationala

Ilie Dumitrescu anticipează 3 schimbări pentru Lituania - România: „Lucrurile sunt foarte clare pentru mine”

+34 Foto
Ilie Dumitrescu // foto: Instagram

Articol de Daniel Grigore  —  duminică, 13 octombrie 2024

Fostul mare internațional Ilie Dumitrescu, 55 de ani, anticipează 3 schimbări în formula de start a României cu Lituania, față de cea utilizată la 3-0 cu Cipru.

Sâmbătă seara, la Larnaca, Mircea Lucescu a utilizat același prim „11” pe care-l folosise și în debutul acestui mandat, la 3-0 cu Kosovo. Totodată, aceiași jucători de câmp folosiți și în precedenta partidă, 3-1 cu Lituania, singura modificare față de acea partidă fiind între buturi, Niță în locul lui Târnovanu.

Ilie Dumitrescu simte că Mircea Lucescu va muta pentru partida de marți seara, ora 21:45, cu Lituania. El presimte minimum 3 schimbări, una dintre ele forțată de suspendarea lui Nicușor Bancu.

Ilie Dumitrescu anticipează 3 schimbări pentru Lituania - România: „Lucrurile sunt foarte clare pentru mine”

„Va începe meciul cu Mitriță. L-a lăsat pe Mihăilă pe teren tot meciul, iar el chiar a fost activ. A și driblat...

Meciul a fost câștigat în prima parte, de asta am spus că aș fi menajat dintre jucători. Dar acum lucrurile sunt foarte clare pentru mine. O să-l vedem pe Alibec titular, o să-l vedem pe Mitriță titular.

Și mai e o chestie. I-a dat ceva minute lui Chipciu... îl pregătește, pentru că Bancu nu va juca. Vor fi ceva schimbări, cred că 3 sau 4. Probabil 3. Cred că vor fi menajați 3 jucători, la cum a lăsat meciul să curgă.

El cred că a avut deja pregătită o formulă pentru astăzi și alta pentru meciul cu Lituania”, a opinat Dumitrescu la emisiunea „DigiSport Special”.

Practic, „11-le” României cu Lituania ar urma să arate așa: Niță - Rațiu, Drăgușin, Burcă, Chipciu - R. Marin, M. Marin, Stanciu - Man, Alibec, Mitriță.

Mircea Lucescu: „Am decis că nu am niciun motiv să schimb echipa”

La conferința de presă după 3-0 cu Cipru, Mircea Lucescu a explicat de ce a utilizat aceeași formulă precum la 3-0 cu Kosovo:

„Trebuie să câștigăm grupa din Liga Națiunilor. Nu e foarte simplu, Kosovo este o echipă foarte bună. E normal ca eu să pun în prim-plan rezultatul, abia apoi jocul. Am cântărit foarte bine valoarea jucătorilor noștri, relațiile lor de joc și am decis că nu am niciun motiv să schimb echipa. Era normal, după 3-0 în deplasare, 3-1 acasă, nu poți schimba.

S-a simțit în repriza a doua, după ce am făcut schimbările, o lipsă de colaborare, dar este absolut normal. Vom încerca prin antrenamentele făcute în continuare să aducem toți jucătorii la același nivel de înțelegere a jocului”.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.