Campionatul Mondial de Fotbal 2026

I-au scăzut nota lui Istvan Kovacs! Ce au scris croații după meciul din Liga Națiunilor

Istvan Kovacs îi arată un „galben” lui Ivan Perisic / Foto: Imago

Articol de Aurelian Botezatu, Daniel Scorpie  —  duminică, 13 octombrie 2024

La centru în Croația - Scoția (2-1), arbitrul român a avut trei faze complicate. Le-a refuzat un penalty gazdelor, la scorul de 1-1, iar în prelungiri le-a anulat golul egalizator britanicilor, pe motiv de ofsaid, după intervenția VAR. Asistentul George Florin Neacșu mai ratase un ofsaid.

Istvan Kovacs n-a avut un meci complicat de condus pe stadionul „Maksimir” din Zagreb. Dar au existat trei situații în care el sau asistentul George Florin Neacșu n-au fost la înălțime, astfel că și nota acordată în cel mai important cotidian croat de profil, Sportske Novosty, a fost pe măsură. Deși i-au remarcat „autoritatea” cu care a condus partida și „nivelul înalt”, jurnaliștii de la SN i-au dat doar 6,5.

Penalty neacordat croaților la scorul de 1-1

Motivele pentru care i-au scăzut calificativul? În minutul 60, la scorul de 1-1, Perisic a centrat în careul scoțian, Matanovic a lovit balonul cu capul, iar portarul Gordon, care pierduse prim-planul, l-a lovit pe atacantul croat în spate.

Duelul dintre Matanovic (nr. 22, în albastru) și portarul scoțian Gordon / foto: captură

Incidentul ar fi trebuit sancționat cu penalty, însă Kovacs a lăsat jocul să continue. Și nici arbitrul VAR, olandezul Dennis Higler, n-a intervenit ca să-l corecteze.

Asistentul George Florin Neacșu n-a văzut un prim ofsaid

Al doilea moment controversat s-a consumat în minutul 78 și-l are în prim-plan pe asistentul George Florin Neacșu. Christie a fost lansat de McTominay în adâncime, dar a plecat dintr-o poziție de ofsaid pe care Neacșu n-a văzut-o. Extrema și-a încheiat cursa cu un șut „alături”, astfel că nici VAR-ul n-a mai intervenit.

Scoțianul Christie (dreapta, în alb), este în ofsaid în momentul pasei lui McTominay (nr. 4) / Foto: captură

Istvan Kovacs a acordat un gol anulat apoi cu VAR. Ofsaid!

În prelungirile partidei, scoțienii au reușit să egaleze după un autogol al nou-intratului Bruno Petkovic, însă golul a fost anulat de VAR pentru o poziție în afara jocului în care s-a aflat Che Adams.

Golul anulat scoțienilor, din cauza unui ofsaid prealabil la Che Adams (stânga) / Foto: captură

Inițial, Istvan Kovacs a validat golul, nefiind anunțat de arbitrul asistent de pe partea respectivă, George Florin Neacșu, că atacantul lui Torino se afla în poziție neregulamentară.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.