Campionate

Clubul din Premier League, amendat cu 900.000 de euro pentru o postare pe social media!

Imagine din acel Everton - Nottingham 2-0 // foto: Guliver/gettyimages

Articol de Daniel Grigore  —  duminică, 13 octombrie 2024

Clubul Nottingham Forest a fost amendat cu 750.000 de lire sterline (echivalentul a 895.000 de euro) și a primit un avertisment ca urmare a postării publicate pe 21 aprilie 2024, în care a acuzat că PGMOL, organismul responsabil cu arbitrajul în Premier League, a delegat la meciul cu Everton un presupus fan Luton, contracandidată la evitarea retrogradării # „Pădurarii” anunță că vor contesta decizia.

Pe 21 aprilie 2024, Everton a învins-o cu 2-0 pe Nottingham Forest, formație care avea pe atunci emoții privind menținerea în prima ligă. După meci, „pădurarii” au acuzat dur arbitrajul, publicând pe rețelele sociale un text în care susțineau că „am avertizat PGMOL că arbitrul VAR este un fan al lui Luton, dar nu l-au înlocuit”.

Cei de la Nottingham considerau că ar fi trebuit să primească 3 penalty-uri, ratate atât de „centralul” Anthony Taylor, cât și de „VAR-ul” Stuart Attwell.

Postarea a creat valuri în fotbalul englez și are repercusiuni serioase pentru club. Deunăzi, liga engleză a anunțat că a penalizat-o pe Nottingham cu 750.000 de lire sterline (895.000 de euro) și un avertisment pentru abaterea săvârșită.

Amendă de 895.000 de euro pentru Nottingham Forest

În comunicatul publicat, liga engleză dezvăluie că Nottingham „a negat că postarea de pe social media sugerează părtinire și/sau pune la îndoială integritatea arbitrilor și/sau a arbitrului VAR și/sau afectează reputația sportului”.

Totuși, „o comisie independentă a constatat că acuzația a fost dovedită, în urma unei audieri, și a impus sancționarea clubului”.

Nottingham va ataca decizia

În urma anunțului ligii engleze, cei de la Nottingham s-au arătat „extrem de dezamăgiți cu decizia de a impune o amendă de 750.000 de lire sterline, în legătură cu comentariile publicate pe social media după meciul nostru cu Everton”.

„Pădurarii” vor depune apel, acuzând liga engleză că a țintit inițial o amendă de peste 1 milion de lire, adică 1,19 milioane de euro.

„Suntem îngrijorați în mod deosebit de faptul că liga engleză, în observațiile depuse, a căutat o sancțiune de peste 1 milion de lire. Considerăm că această solicitare, precum și amenda decisă, sunt complet disproporționate, așa că vom contesta decizia”.

Nottingham Forest s-a salvat de la retrogradare sezonul trecut, adunând 32 de puncte, 6 peste Luton Town, prima de sub linie. În actuala stagiune, „pădurarii” stau nesperat de bine, pe locul 10 după 7 etape, cu 10 puncte adunate.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.