Liga 1

Ruptura dintre Tătărușanu și Gigi Becali » Fostul portar dezvăluie ce s-a întâmplat când a ajuns la Palat: „Normal că eram supărat!”

Ciprian Tătărușanu, protagonistul primului episod din podcastul GSP „2 la 1”

Articol de Alexandru Barbu  —  duminică, 13 octombrie 2024

Ciprian Tătărușanu, 38 de ani, a povestit la podcastul GSP „2 la 1” un episod din 2012, când Gigi Becali (66) l-a amenințat la TV că nu va mai juca niciodată la FCSB: „Dacă nu mă mai vreți la echipă, reziliem contractul acum!”.

Tătărușanu a jucat la FCSB între 2009 și 2014. Transferat de la Gloria Bistrița în schimbul sumei impresionante de 1,5 milioane de euro, goalkeeperul n-a avut succes încă de la începuturile sale în roș-albastru.

VIDEO. Ciprian Tătărușanu: „Într-o vreme se schimbau constant antrenorii la FCSB, era groaznic”

În subconștient, simțeam că trebuie să demonstrez că am meritat acea sumă de 1,5 milioane. A fost o mare diferență între Bistrița și Steaua. Un avantaj totuși pentru mine a fost că, fiind bucureștean, nu m-a destabilizat orașul. Bucureștiul nu m-a «furat», ca să spun așa, nu am avut acel șoc trecând de la provincie la Capitală.

A fost însă dificil în prima perioadă, când se schimbau antrenorii constant, era groaznic, am terminat și pe 5, 6 în campionat...”, a spus Tătărușanu, invitat la prima ediție a podcastului GSP „2 la 1”.

Ciprian Tătărușanu: „Cea mai frumoasă amintire cu FCSB - primul titlu câștigat”

A urmat intervalul 2012-2014, în care Tătărușanu a câștigat două titluri consecutive cu FCSB, a accesat primăvara Europa League și grupele Ligii Campionilor.

„Primul trofeu câștigat a fost Cupa României, finala cu Dinamo, în 2011. De-atunci a început perioada de succes. În ultimii doi ani la Steaua am câștigat aproape toate meciurile, iar diferența dintre noi și celelalte echipe din România era destul de mare. A fost super! Două campionate cu FCSB, Champions League, primăvara europeană...

Cea mai frumoasă amintire rămâne primul titlu câștigat, cel din 2013. Trecuse ceva timp fără titlu pentru FCSB, iar eu eram deja în al patrulea an la echipă, îmi doream foarte mult să fim campioni”, afirmă fostul portar de la Nantes, Lyon, Milan.

„M-am dus la Gigi Becali și i-am spus: «Dacă nu mă mai vreți la echipă, reziliem contractul acum»”

De-a lungul timpului, Tătărușanu n-a scăpat de ieșirile virulente ale patronului Gigi Becali. De pildă, în 2012, după ce FCSB a fost eliminată din „16”-imile Europa League de Twente (0-2 la general) și ca urmare a unei gafe comisă de portar la retur, Becali declara că „Tătăruşanu nu va mai apăra niciodată titular la Steaua”.

„M-am supărat, e normal. Sunt o persoană care poate să înghită multe, dar și eu am părinți, care au văzut declarațiile lui, și e normal că s-au îngrijorat: «Ce s-a întâmplat, Ciprian? Te-a dat afară?». E firesc, e viitorul copilului lor. A fost prima oară când am cerut să vorbesc cu Gigi Becali.

M-am dus la palat și l-am întrebat de ce a făcut acele declarații. OK, am greșit la un gol, se poate întâmpla, dar asta nu înseamnă că nu mă antrenez sau că nu sunt profesionist. I-am spus: «Dacă dumneavoastră credeți că nu mai vreți să joc pentru echipă, reziliem contractul acum și mergem pe drumuri diferite». «A, nu, tată, nu, nu merge așa». «Păi, OK, nu mă mai vreți la echipă sau...».

Și mi-a zis că a spus acele lucruri la cald, că s-a enervat după meci și că anumite persoane i-au spus niște lucruri care l-au influențat, și care erau total neadevărate. În final, situația a revenit la normal”.

La returul dintre Twente și FCSB, gazdele au marcat singurul gol al meciului după o preluare ratată de Tătărușanu

Per total, am avut o relație discretă cu Gigi Becali. Era mai puțin implicat atunci decât este acum, îl vedeam rar la echipă, și a fost și la închisoare o perioadă. Era o altă persoană în acea perioadă, discretă. M-a criticat când am jucat prost, m-a felicitat când am jucat bine și nimic mai mult

- Ciprian Tătărușanu

„Era clar pentru toată lumea că nu voi continua la FCSB”

Acesta explică și de ce a ales să plece gratis de la FCSB, în 2014:

„Noi eram angrenați în lupta pentru câștigarea titlului. Becali trecea printr-o perioadă dificilă pentru el și familia lui (n.r. - fiind privat de libertate). Era clar pentru toată lumea că nu voi mai semna un nou contract. Eram portarul naționalei, am jucat cu Steaua în Europa, și era evident că trebuia să fac pasul spre o altă echipă, spre un campionat mai puternic. Chiar dacă FCSB voia să rămân în continuare, clubul și-a dat seama că drumul meu în carieră era altul.

Am apărat până am plecat. Am vorbit cu Gigi și mi-a zis: «OK, nu putem ajunge la o înțelegere, dar eu sunt profesionist, îți plătesc contractul, iar tu trebuie să fii la fel, profesionist, să câștigi campionatul cu echipa», ceea ce s-a și întâmplat”.

Iar Tătărușanu avea să semneze din postura de jucător liber de contract cu Fiorentina.

CV Ciprian Tătărușanu

  • a jucat în România la Juventus București, Gloria Bistrița și FCSB;
  • are 4 trofee câștigate cu FCSB: două titluri, o Cupă a României și o Supercupă;
  • tot alături de FCSB s-a calificat până în optimile de finală ale Europa League și a accesat grupele Champions League;
  • desemnat „Fotbalistul român al anului 2015” în Ancheta Gazetei Sporturilor;
  • 73 de selecții la națională, cu care s-a calificat la Euro 2016;
  • în străinătate a evoluat la Fiorentina, Nantes, Lyon, AC Milan și Abha;
  • în 2022 a triumfat în Serie A, cu Milan;
  • a apărat în peste 100 de rânduri în campionatul Italiei și de 66 de ori în Ligue 1;
  • are 14 prezențe în Champions League, dintre care 5 fără gol încasat.

VIDEO INTEGRAL. Ciprian Tătărușanu, invitat la podcastul GSP „2 la 1”

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.