Stranieri

Ce a remarcat reporterul Washington Post la Alex Mățan » I-a plătit-o celui care-l trimisese „pachet” înapoi în România: „Mă scuzați, dar asta e prea tare!”

Alex Mățan a înscris 3 goluri cu New England Revolution // foto: Imago Images

Articol de Daniel Grigore  —  duminică, 13 octombrie 2024

Amănunt interesant observat de Bailey Johnson, reporter Washington Post: Alexandru Mățan (25 de ani) a înscris un hat-trick chiar împotriva fostului antrenor de la Columbus Crew, Caleb Porter, cel care l-a trimis înapoi în România în 2022.

Seară de vis pentru Alexandru Mățan în MLS. Aripa de 1,67 a înscris 3 goluri în victoria obținută de Columbus Crew cu New England Revolution, 4-0, o confruntare specială pentru el, având în vedere că pe banca echipei din Greater Boston se află Caleb Porter, antrenorul pe care românul l-a găsit la Ohio în momentul transferului în State.

Porter nu a avut niciodată încredere deplină în abilitățile românului. De altfel, revenirea lui Mățan în România în 2022, împrumutat 5 luni la Rapid în a doua parte a acelui an, s-a petrecut câtă vreme Porter era la cârmă.

Ce a remarcat reporterul Washington Post la Alex Mățan: i-a plătit-o celui care-l trimisese „pachet” înapoi în România

Reuniunea de noaptea trecută, una sfârșită bine pentru Mățan, a fost comentată în această idee de Bailey Johnson, reporter Washington Post.

„Mă scuzați pentru tweet-ul despre fotbal, dar ca Alex Mățan să facă asta împotriva antrenorului care nu a putut să-i găsească un rol și care i-a pus viitorul în MLS sub semnul întrebării - într-un an care l-a lăsat pe Mățan cu dificultăți de ordin psihic, așa cum mi-a spus în ianuarie - este atât de tare. Ce noapte grozavă pentru el”, a scris jurnalista.

Ea a republicat clipul cu golul 3 reușit de Mățan, în minutul 72 al meciului. Românul s-a demarcat în adâncime, a fost servit de Derrick Jones, a înaintat cu mingea la picior până în careul advers și l-a „executat” pe portarul oaspeților.

În urma acestui rezultat, Columbus Crew a ajuns la 63 de puncte în clasamentul Conferinței de Est, unde ocupă poziția secundă. Singura echipă deasupra formației la care joacă Mățan este Inter Miami, gruparea de supervedete ale lui David Beckham: Lionel Messi, Luis Suarez, Jordi Alba, Sergio Busquets.

Caleb Porter, în stânga // foto: Imago Images
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.