Atletism

Tragedie la Maratonul București » A murit după ce a trecut linia de finiș

Un bărbat filipinez a decedat după ce a alergat la Maratonul București // foto: Imago Images

Articol de Daniel Grigore  —  duminică, 13 octombrie 2024

Un bărbat finlandez în vârstă de 76 de ani s-a stins din viață după ce a alergat în Maratonul București. El a trecut linia de finiș, apoi a intrat în stop cardio-respirator.

În acest weekend, în Capitală a avut loc Maratonul București. Ziua de duminică a fost rezervată pentru probele competitive, cele de maraton (42 de kilometri) și semimaraton (21).

Proba de maraton s-a încheiat tragic pentru unul dintre participanți. Este vorba despre un bărbat finlandez în vârstă de 76 de ani, care a intrat în stop cardio-respirator după ce a trecut linia de finiș, conform Antena 3.

Un bărbat finlandez a decedat după ce a alergat la Maratonul București

Persoanele din jur au apelat linia de urgențe, medicii și-au făcut apariția la fața locului în câteva minute și l-au resuscitat pe bărbatul în cauză.

El a fost preluat cu Ambulanța pentru a fi transportat la Spitalul Floreasca, dar pe traseu a intrat din nou în stop cardio-respirator. Din păcate, medicii nu au mai avut ce face și au declarat decesul bărbatului.

Potrivit sursei citate, soția bărbatului a transmis că acesta suferea de hipertensiune arterială.

Iată comunicatul oficial al organizatorului:

Bucharest RUNNING CLUB, organizatorul Maratonului București, informează că în cadrul evenimentului de astăzi, un alergător a intrat în stop cardio-respirator.

Echipajele medicale ale Serviciului de Ambulanță București – Ilfov si ale Crucii Roșii, care asigurau asistența medicală de urgență, au intervenit prompt pentru salvarea vieții acestuia prin aplicarea manevrelor de resuscitare.

Cadrele medicale implicate au decis transferul pacientului la Spitalul Clinic de Urgență București, unde ulterior a fost declarat decesul acestuia.

Alergătorul, în vârstă de 76 de ani, de origine finlandeză, era participant la Campionatul Mondial de Maraton Masters ce a avut loc în cadrul Maratonul București.

Românul Nicolae Alexandru Soare, legitimat la CSM Bacău, a câștigat proba de maraton, cu un timp de 02:20:29. Alexandru Corneschi (CSM Craiova) a trecut linia de finiș al doilea, cu un timp de 02:22:42. Podiumul a fost completat de danezul Faurschou Jesper, 02:23:05.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.