Liga 1

Fostul fotbalist din Premier League a venit la București și se pregătește să semneze cu Dinamo!

Antonio Luna, în tricoul lui Aston Villa/ foto Imago Images

Articol de Eduard Apostol, Adrian Duţă  —  duminică, 13 octombrie 2024

Antonio Luna (33 de ani), fost fundaș stânga la Sevilla și Aston Villa, a ajuns în România pentru a semna cu Dinamo.

Jucătorul spaniol e liber de contract din iulie, de când s-a despărțit de Volos, din Grecia. Nu și-a găsit echipă până acum, dar ar fi la un pas să ajungă în Superliga.

Antonio Luna, la un pas de transferul la Dinamo

Dinamo a rămas descoperită pe postul de fundaș stânga după ce l-a împrumutat pe Costin Amzăr la Al Nasr, în Emiratele Arabe Unite. Doar Opruț a mai rămas pe acest post în tabăra lui Zeljko Kopic.

Astfel, Dinamo s-a orientat pe piața jucătorilor liberi de contract și l-a găsit pe Antonio Luna. Fostul fotbalist de la Sevilla a ajuns deja la București, iar dacă nu apare nimic neprevăzut va semna, a anunțat jurnalistul Emanuel Roșu.

Din informațiile GSP, luni va face vizita medicală. Spaniolul i-a convins pe dinamoviști prin constanța din campionatul trecut petrecut în Grecia și faptul că a fost un lider la Volos. A purtat banderola de căpitan, iar Kopic își doreste jucători cu personalitate.

Dacă va fi totul în regulă la vizita medicală, așa cum se preconizează, va semna până în vară, cu opțiune de prelungire. Va începe antrenamentele imediat, dar are de recuperat, nu poate fi o soluție pentru derby-ul cu FCSB, de pe 20 octombrie.

Dinamo a mai avut și alte 3-4 opțiuni, însă reprezentanții „câinilor" au considerat că respectivii puteau fi cel mult rezervele lui Ionuț Amzăr, plecat la arabi. În schimb, ibericul i-a convins că poate aduce un plus la echipă și va fi concurent cu Raul Opruț.

Cine e Antonio Luna, jucătorul dorit de Dinamo

Antonio Luna a jucat la Volos în ultimii doi ani, după experiențe în Spania, Anglia și Italia. El e cotat acum la 300.000 de euro pe Transfermarkt, iar cea mai mare valoare a atins-o în 2012, 2,5 milioane de euro.

Antonio Luna, în tricoul Gironei/ foto Imago Images

Antonio are un trofeu în palmares, Cupa Spaniei câștigată cu Sevilla în 2010. Pe perioada contractului cu echipa andaluză, Luna a fost împrumutat la Almeria și Mallorca.

17 meciuria jucat Antonio Luna în Premier League

În 2013 a fost vândut la Aston Villa, pentru două milioane de euro. Pentru Sevilla a jucat 29 de meciuri, în timp ce pentru echipa engleză a bifat 18 apariții.

125 de partidea bifat Luna în La Liga

Antonio Luna a plecat apoi în Italia, la Verona și Spezia, iar în 2015 s-a întors în Spania, unde a jucat pentru Eibar, Levante, Rayo Vallecano, Girona și Cartagena.

În 2022, Luna a semnat cu Volos, în prima ligă din Grecia. În doi a jucat 61 de meciuri pentru trupa greacă.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.