Fotbal   •   Liga 1   •   „2 LA 1”

„Atacurile au fost personale” » Criticat ani în șir de Duckadam, Ciprian Tătărușanu a ripostat în premieră: „Știți ce se întâmpla când ne vedeam față în față la FCSB?!”

Ciprian Tătărușanu, protagonistul primului episod din podcastul GSP „2 la 1”

Articol de Alexandru Barbu   —  luni, 14 octombrie 2024

Invitat în prima ediție a podcastului GSP „2 la 1”, Ciprian Tătărușanu, 38 de ani, a dezvăluit că nu înțelege de ce Helmuth Duckadam (65) nu i-a oferit niciodată un sfat în perioada în care eroul de Sevilla '86 a fost președintele de imagine al celor de la FCSB, „iar imediat cum a avut ocazia, m-a criticat dur în public”.

Față în față cu Raul Rusescu și cu Alexandru Barbu, realizatorii podcastului „2 la 1”, Tătărușanu a acceptat o discuție complexă despre viață și carieră, din care n-au lipsit criticile.

Legat de acest subiect, fostul goalkeeper de la AC Milan, Lyon sau Fiorentina susține că are o mare dezamăgire în privința lui Duckadam, cu care s-a intersectat la FCSB în perioada 2010-2014.

VIDEO. Ciprian Tătărușanu: „Duckadam nu mi-a dat niciun sfat pozitiv, deși ne-am văzut de multe ori”


„Mai ușor accept criticile de la un ziarist, care nu a stat niciodată în poartă și nu a simțit ce înseamnă să fii portar, dar când vine o critică nejustificată de la un fost portar, te deranjează.

Pentru că și el a fost în locul meu, a făcut probabil aceleași greșeli și ar trebui să înțeleagă postul de portar și ce simțim noi acolo.

Câteodată, când criticile sunt acide și foarte agresive, nu le înțelegi.


De la un fost portar aș înțelege să spună că «Tătărușanu a avut o zi mai slabă, a luat un gol ușor pentru valoarea lui» sau «Nu și-a așezat bine zidul». Asta înțeleg, dar atât. Să nu devină agresiv sau personal”, a declarat Tătărușanu, la podcastul GSP „2 la 1”.

Ciprian Tătărușanu: „Unele atacuri au fost personale”

Au fost cazuri în care am simțit că atacurile venite din partea foștilor portari au fost personale.

Eu, de la un fost portar, mă aștept să-mi dea sfaturi când ne vedem, mai ales dacă ne intersectăm de multe ori.

Să-mi spui: «Tătărușanu, la meciul acela ai greșit acolo, nu e bine să faci așa. Eu cred că ar trebui să faci altfel». Accept asta. Dar când ne intersectăm și nu spui nimic, apoi te duci la TV și le spui acolo, chiar nu înțeleg!

Eu am fost mereu o persoană care a ascultat sfaturile primite de la portarii experimentați.

Le-am acceptat, le-am gândit, le-am pus în practică și am văzut dacă mi se potrivesc sau nu. Tot timpul am acceptat și am încercat sfaturile primite. Deși ce i se potrivește unui alt portar nu e neapărat să mi se potrivească și mie, dar tot timpul am încercat.

Uneori a fost OK, alteori nu. Dacă cineva încearcă să-mi dea un sfat, iar eu refuz și zic «Pleacă de aici, nu am nevoie», atunci problema e la mine. Dar mi-aș fi dorit să primesc acel sfat”, a continuat Ciprian, „Fotbalistul Anului 2015” în ancheta Gazetei Sporturilor.

Apoi, Tătărușanu a vorbit concret despre Helmuth Duckadam:

Cel mai bun exemplu e Duckadam, care, deși a fost președintele Stelei atâția ani, nu mi-a dat niciun sfat pozitiv. Venea la antrenamente, ne-am văzut de multe ori, dar niciodată nu m-a oprit să-mi dea un sfat! Însă imediat cum a avut ocazia, m-a criticat dur în public, și au fost critici destul de acide.

Și văd că se întâmplă asta cu toți portarii care evoluează la Steaua. Nu am încercat să vorbesc cu el, mi s-a părut că nu e normal ce face și am evitat să-i cer explicații”.

Helmuth Duckadam

Duckadam, critici repetate: „Tătărușanu nu m-a suportat niciodată”

În 2020, Duckadam a discutat despre relația lui rece cu Tătărușanu:

„În mine n-are încredere, cu siguranță. Tătărușanu nu m-a suportat niciodată. Cu ani în urmă - nici nu eram încă la Steaua -, venise pe bani foarte mulți de la Bistrița, 1,2 milioane de dolari sau ceva de genul, și nu juca, era rezerva lui Zapata. Într-un interviu am zis că trebuie să arate că merită banii ăștia.

În momentul în care am venit la Steaua, am văzut că are o reticență față de mine, ca să aflu după un anumit timp de unde a plecat tot. Da, ține supărări, toată perioada asta cât am fost împreună nu am avut o relație”.

3 momente în care Duckadam l-a criticat public pe Tătărușanu:

I-ar trebui mai multă răutate în joc, să fie în priză tot timpul. Singurul portar care are nervii tari în România este cel de la CFR Cluj - Beto. Tătăruşanu e foarte degajat. Îşi vede de treaba lui, se antrenează, iar dacă banii îi intră în cont la timp, nu e afectat de critici ca alţi jucători

(2012, Tătărușanu era la FCSB)

Tătărușanu mai are din astea. Are un stil, câteodată, arogant, când joacă cu piciorul. E arogant, neconcentrat, vrea să pară dezinvolt. Iar la golul doi, 90% este greșeala lui. Are un joc flegmatic în multe momente

(2018, Tătărușanu era la Nantes)

Eu zic că greșelile lui Tărărușanu au fost și din cauza emoțiilor. El n-a mai jucat de ceva timp și probabil că a vrut să facă mai mult decât poate. Bine, la primul gol al Romei era o minge de ieșit, clar, dar a anticipat greșit traiectoria. M-a surprins și pe mine intervenția ratată, a fost o greșeală clară a lui

(2020, Tătărușanu era la AC Milan)

CV Ciprian Tătărușanu

  • a jucat în România la Juventus București, Gloria Bistrița și FCSB;
  • are 4 trofee câștigate cu FCSB: două titluri, o Cupă a României și o Supercupă;
  • tot alături de FCSB s-a calificat până în optimile de finală ale Europa League și a accesat grupele Champions League;
  • desemnat „Fotbalistul român al anului 2015” în Ancheta Gazetei Sporturilor;
  • 73 de selecții la națională, cu care s-a calificat la Euro 2016;
  • în străinătate a evoluat la Fiorentina, Nantes, Lyon, AC Milan și Abha;
  • în 2022 a triumfat în Serie A, cu Milan;
  • a apărat în peste 100 de rânduri în campionatul Italiei și de 66 de ori în Ligue 1;
  • are 14 prezențe în Champions League, dintre care 5 fără gol încasat.

VIDEO INTEGRAL. Ciprian Tătărușanu, invitat la podcastul GSP „2 la 1”

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.