Liga 1

„Eu nu fac așa ceva!” » Mihai Stoica, vehement despre Stanciu la FCSB: „O lipsă de respect”

Nicolae Stanciu mai are contract cu Damac până în vara lui 2025 // foto: Imago Images

Articol de Daniel Grigore  —  luni, 14 octombrie 2024

Mihai Stoica, 59 de ani, președintele Consiliului de Administrație de la FCSB, a dezmințit posibilitatea ca Nicolae Stanciu (31) să ajungă la campioana României în perioada următoare, după ce Gigi Becali s-a arătat deschis la revenirea căpitanului naționalei.

De curând, Nicolae Stanciu a lăsat de înțeles că ia în calcul schimbarea peisajului, afirmând că FCSB „ar fi prima variantă” în cazul în care ar decide să revină în România.

Gigi Becali a răspuns de la distanță: „Oricând vrea se poate întoarce, ca antrenor, antrenor secund, jucător sau ce vrea el”.

Totuși, mutarea are șanse infime de reușită. În iarnă, Gigi Becali ar fi nevoit să achite o sumă de transfer pentru Olaru, lucru puțin probabil, iar în vară nu este exclus ca liderul naționalei să primească oferte mai atractive din punct de vedere financiar.

Cert este că Mihai Stoica nu crede în șansele înfăptuirii acestui transfer. De altfel, oficialul FCSB chiar a încercat să încheie subiectul, considerând această discuție a fi „o lipsă de respect față de Olaru și Tănase”.

„Eu nu fac așa ceva!” » Mihai Stoica, vehement despre Nicolae Stanciu la FCSB

„Ce rămâne din asta este că are un cec în alb din partea lui Gigi. Dar cred că va încerca să mai joace în străinătate, are totuși doar 31 de ani, merge pe 32. Și la cum se prezintă... nu are cum să nu găsească.

Ce ai putea să-i reproșezi unui fotbalist ca Stanciu? OK, nu a ajuns la Al Ahli, Al Hilal și Al Nassr, dar e complicat, că acolo se caută nume mari, dar la nivelul ăsta e foarte bun.

Dar despre transfer, în primul e clar că nu discută. În al doilea rând, ar fi o lipsă de respect pentru jucătorii pe care-i avem, Olaru, Tănase, ca eu să discut despre cât de mult ne-am dori să vină un alt jucător pe poziția lor. Nu fac așa ceva!”, a spus MM la PrimaSport.

  • Nicolae Stanciu mai are contract cu formația saudită Damac până în vara lui 2025.

Mihai Stoica: „Olaru este cel mai bun optar român”

Conducătorul FCSB a continuat prin a-l elogia pe Darius Olaru, cel cu care Stanciu ar lupta pentru titularizare în caz că ar semna cu FCSB:

„Țin foarte mult la Stanciu, îl apreciez enorm, dar eu consider că cel mai bun optar român la ora actuală este Olaru. Sigur, nu o să spun niciodată că mă pot elibera de doza de subiectivism.

Ce face Olaru la momentul ăsta în Europa nu a făcut nimeni în fotbalul românesc de după Revoluție, să decidă meciuri de unul singur la modul ăsta. Nimeni! Și nu o face o dată, ci din nou și din nou și din nou. Ce jucător a mai făcut ce a făcut Olaru în minutul 90 cu LASK Linz? Plus ce a făcut la Salonic.

Face niște chestii formidabile! Plus că se apără ca nimeni altul. Eu vorbesc despre poziția lui, optar-decar. Cumva, ar însemna să zic: «Aoleu, ce mi-aș dori să vină un fotbalist să-l înlocuiască pe Olaru». Nu pot face asta!”.

  • Nicolae Stanciu a mai evoluat la FCSB în perioada iulie 2013 - august 2016. Roș-albaștrii l-au cumpărat de la FC Vaslui cu 1 milion de euro și l-au vândut la Anderlecht cu 9,7 milioane, cea mai scumpă vânzare din campionatul intern la acea vreme, bătută între timp doar de trecerea lui Dennis Man la Parma pentru 11 milioane de euro.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.