Nationala

Joacă în cupele europene și se cere în naționala lui Mircea Lucescu: „Cu tot respectul, dar nu joc cu Slobozia”

Mircea Lucescu

Articol de Alexandru Tomuțiu  —  luni, 14 octombrie 2024

Marco Dulca (25 de ani), mijlocașul celor de la Celje (Slovenia), consideră că ar merita să fie convocat de Mircea Lucescu la echipa națională a României.

Marco Dulca joacă pentru Celje din septembrie 2023. În acest timp mijlocașul a adunat 36 de meciuri și o pasă decisivă în tricoul echipei cu care a ieșit campion la capătul sezonului trecut.

Celje este una dintre participantele grupei unice din Conference League, acolo unde a fost învinsă de Vitoria Guimaraes, scor 1-3, în prima etapă. Dulca a jucat 63 de minute în meciul din Portugalia.

Faptul că joacă la o campioană europeană, care este angrenată și într-o competiție internațională, îl face pe Dulca să considere că ar putea avea și el loc în lotul condus de Mircea Lucescu.

400.000 de euroeste cota de piață a lui Marco Dulca, conform transfermarkt.com

Marco Dulca vrea la naționala României: „Joc meci de meci, joc în cupele europene”

Marco Dulca (n.r. în portocaliu), jucând pentru Celje

„Adevărul este că jucătorul simte când este în formă. Se vorbea de mine la echipa națională când eram la Chindia și nu jucam în Europa și eram pe 7 în Liga 1. Acum am jucat meci de meci, joc în cupele europene, am întâlnit adversari puternici, cu care chiar dacă pierzi, că sunt echipe numai bune, dar înveți și poți să crești.

Cu tot respectul, dar nu joci contra lui Slobozia sau știu eu ce alte echipe. Așa că mă gândeam puțin, în acest moment că aș putea intra în calculele echipei naționale. Cred că orice fotbalist simte când e momentul. Când jucam la Chindia nu mă gândeam și atunci se vorbea. La FCSB mă întrebau de națională, dar eu nu jucasem încă un meci. Dar aștept. Poate va veni momentul”, a spus Marco Dulca, conform prosport.ro.

În 2022, Dulca a avut o scurtă aventură la FCSB. A venit în vară august, după calificarea roș-albaștrilor în grupele Conference League, dar a fost trimis de Gigi Becali înapoi la Chindia în următoarea pauză de iarnă. A strâns 13 meciuri în tricoul bucureștenilor.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.