Campionate

Bye, Bye Manchester City? Pep Guardiola admite: „Dragostea pentru Barcelona mă omoară”

Pep Guardiola / Foto: Imago Images

Articol de Aurelian Botezatu  —  luni, 14 octombrie 2024

Pep Guardiola a fost invitat la emisiunea „Che Tempo Che Fa” realizată de jurrnalistul italian Fabio Fazio.

Aflat în Italia, pentru câteva zile, Pep Guardiola n-a refuzat invitația jurnalistului Fabio Fazio și i-a oferit acestuia un amplu interviu în cadrul popularei emisiuni ”Che Tempo Che Fa”. De asemene, invitat a fost și fostul său coechipier de la Brescia, Roberto Baggio.

Printre subiectele abordate s-au numărat contractul său la Manchester City, mentorul Johan Cruyff, Lionel Messi și Barcelona. Întrebat dacă prelungește cu campioana Angliei, Pep a spus că n-a luat nici acum o decizie: „Mai reflectez. Dacă luam o hotărâre anunțam, indiferent care era. Orice s-ar putea întâmpla”. Reprezentativa Angliei, ca următoare destinație? „Nu-i adevărat”.

Contractul lui Guardiola cu „cetățenii” expiră în vara lui 2025, iar șefii i-au dat termen până la 1 ianuarie să decidă. Un semn încotro ar putea înclina balanța este că omul care l-a adus la Manchester și cel mai apropiat colaborator al său, Txiki Beguiristain, va părăsi clubul.

Pep Guardiola despre Johan Cruyff: „Nu-mi pot imagina cum ar fi fost viața și cariera mea fără el”

Altfel, Pep a recunoscut că singura echipă pe care n-ar vrea s-o întâlnească vreodată în Liga Campionilor este Barcelona: „Dragostea pentru Barcelona mă ucide. E clubul vieții mele. M-am născut într-un orășel din apropiere”. El a jucat în tricoul blaugrana între 1988 și 2001, pentru ca apoi să-i antreneze pe catalani, în perioada 2008 - 2012.

La Barcelona l-a avut ca antrenor pe Johan Cruyff, care a fost pentru el ca un tată. „Nu-mi pot imagina cum ar fi fost viața și cariera mea fără Cruyff. M-a învățat multe la nivel tactic, dar mai presus de toate m-a format din punct de vedere uman. A fost un geniu, unic. El m-a făcut să mă îndrăgostesc de fotbal”, a dezvăluit Pep.

Pep Guardiola: „Poate este o lipsă de respect față de Pele și Maradona”

Managerul lui Manchester City a vorbit și despre cum este să-l antrenezi pe Lionel Messi: „Trebuie să-l cunoști. Pentru mine este ușor să spun că e cel mai bun jucător al tuturor timpurilor, dar sunt numeroase vedete.

Cel mai puternic? Poate este o lipsă de respect față de Pelé și Maradona. Dar pentru mine, da. Nu mai văzusem pe cineva așa antrenându-se, nu-ți poți imagina o asemenea continuitate de-a lungul a 15-20 de ani.

Când îl vezi de aproape, te gândești la Tiger Woods sau la Michael Jordan. Am fost norocoși să-i fim contemporani”.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.