Nationala

IOANIȚOAIA LA ZI. Directorul GSP a descifrat planul lui Mircea Lucescu pentru Lituania - România: 3 schimbări în primul „11”

Ovidiu Ioanițoaia, directorul GSP

Articol de Alexandru Tomuțiu  —  luni, 14 octombrie 2024

Ovidiu Ioanițoaia, directorul Gazetei Sporturilor, a fost în direct la emisiunea GSP Live, moderată de Alexandru Barbu, și a spus că se așteaptă ca Mircea Lucescu să efectueze schimbări în echipa de start pentru meciul cu Lituania, care se va juca marți, 15 octombrie, de la 21:45.

Ovidiu Ioanițoaia prevede 3 schimbări în echipa de start a României față de cea aliniată în victoria cu Cipru, 3-0.

Pe lângă Alex Chipciu, care va intra în locul suspendatului Nicușor Bancu, directorul Gazetei consideră că Alibec și Mitriță ar putea intra și ei în echipa de start în meciul de la Kaunas. Aceștia ar urma să îi înlocuiască pe Drăguș și Mihăilă.

Ovidiu Ioanițoaia prevede schimbări în echipa de start a României: „E posibil să opereze modificări”

„E de văzut ce echipă va folosi Lucescu. Spunea Raul mai devreme (n.r. Rusescu) și nu pot să îl contrazic. E posibil ca Lucescu, care nu a schimbat echipa nici la Larnaca, să folosească aceeași echipă. Bancu este suspendat și nu va putea juca. E de văzut în ce măsură o națională precum cea a României poate rezista la nivel înalt jucând la 3 zile.

Nu exclud ca Lucescu să schimbe ceva mai degrabă în atac. Mă gândesc că de-aia i-a ținut pe margine la Larnaca și pe Alibec, și pe Mitriță, pentru a începe cu unul dintre ei meciul de la Kaunas. Să nu așteptăm ca meciul să fie așa, o simplă formalitate. România are maximum de puncte, 9 din 9, Lituania are 0. Pornim ca favoriți, nu ar trebui să avem probleme, dar eu mă tem că nu va fi chiar foarte ușor.

E posibil (n.r. ca Drăguș să nu mai înceapă titular). Nu știu cum va aborda Lucescu acest meci, în sensul în care el trebuie să știe dacă jucătorii au tonusul necesar pentru a juca la 3 zile după o deplasare deloc ușoară. Pe mine personal, Drăguș nu m-a enervat. În general, atacanții trebuie să fie egoiști. Să nu privim dorința atacanților de a înscrie ca un defect.

Am văzut secvența în care Lucescu l-a urecheat, dar eu nu cred că asta înseamnă scoaterea lui Drăguș din circuit. E posibil să îl vedem. E posibil să opereze două sau trei modificări în echipa de start și să înceapă cu Alibec sau Mitriță”, a spus Ovidiu Ioanițoaia, la GSP Live.

Cum ar putea arăta România în Lituania: Niță - Rațiu, Drăgușin, Burcă, Chipciu - Stanciu, M. Marin, R. Marin - Man, Alibec, Mitriță

Ce probleme poate întâmpina România în Lituania: „Să ne aducem aminte”

Oividu Ioanițoaia spune că România ar putea întâmpina 3 probleme în Lituania: șocul trecerii de la o temperatură ridicată la una scăzută, starea proastă a terenului, dar și faptul că ai noștri vor fi nevoiți să se descurce fără a avea în spate o galerie consistentă, așa cum au avut în Cipru.

„Aparent, meciul de mâine e floare la ureche. Lituania e locul 137 în clasamentul FIFA. A pierdut acasă și cu Cipru, și cu Kosovo, echipe pe care România le-a învins la ele acasă. Meciul tur s-a terminat 3-1 pentru români. S-ar părea că deplasarea de la Kaunas e un fel de promenadă. Nu cred că lucrurile stau chiar așa. Să ne aducem aminte că Lituania i-a ținut pe „tricolori” în șah, în meciul câștigat de români cu 3-1, dar în care tabela de marcaj arăta 1-1 în minutul 87. A fost nevoie de penalty-ul acela transformat de Răzvan Marin, iar apoi de golul lui Mitriță pentru a obține victoria.

Returul se anunță și mai dificil, deși speranța și părerea noastră este că nu vor fi probleme, așa cum nu au fost nici în Cipru. Temperatura e cu totul alta în Lituania. De la 30 de grade în Larnaca, se trece la 7-8 grade în Lituania, iar temperatura resimțită e chiar de 3-4 grade. M-am uitat pe buletinul meteorologic de mâine și s-ar părea că există și posibilitatea să plouă ușor. Nu e ușor după ce ai zburat 3.000 de kilometri să treci fără probleme de o diferență de 25 de grade.

A doua problemă va fi terenul. Regulamentul prevede că echipa gazdă e obligată să o lase pe cea vizitatoare să facă antrenamentul oficial pe terenul de joc. Înțeleg că lituanienii au refuzat și au obținut și aprobarea UEFA. „Tricolorii” nu se vor antrena pe terenul pe care vor juca pentru că acesta nu se prezintă într-o stare foarte bună și ar exista riscul să se desfunde și mai tare.

Sigur, e un element care pare să îi dezavantajeze pe elevii lui Lucescu, în sensul că dacă terenul va fi prost ar însemna un impediment pentru echipa socotită mai tehnică. Al 3-lea element ar fi legat de public. La Larnaca 80 la sută au fost suporteri români, am avut o galerie furibundă. În Lituania nu se va mai întâmpla asta. Probabil vor fi câteva zeci, poate sute, de români, dar un număr mult mai mic decât a fost în Cipru”, a mai spus Ovidiu Ioanițoaia.

Clasamentul grupei României

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.