Nationala

Dilemele lui Mircea Lucescu pentru meciul cu Lituania » Ce schimbări pot apărea în primul „11” al României

+20 Foto
Mircea Lucescu // FOTO: Ionuț Iordache (GSP)

Articol de Cristi Preda (foto), Sergiu Alexandru  —  luni, 14 octombrie 2024

După 3-0 cu Cipru, România își continuă în Lituania drumul din Liga Națiunilor # Iar selecționerul Mircea Lucescu ar putea apela la o serie de schimbări în echipa de start.  

  • Lituania – România se joacă marți, 15 octombrie, de la ora 21:45. Va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe Antena 1
  • Reporterii GSP Sergiu Alexandru și Cristi Preda se află la Kaunas, de unde oferă cele mai importante detalii și fotografii

Deși are încredere că staff-ul său îi va face pe toți jucătorii să fie la capacitate maximă și a fost mulțumit de cum a arătat naționala în disputa din Larnaca, Mircea Lucescu ia în calcul să facă mici modificări în formula de start pentru partida de la Kaunas. Una cu siguranță o va face, fiind nevoit să aleagă alt fundaș stânga, Nicușor Bancu fiind suspendat pentru acest meci.

Ce schimbări ar putea face Mircea Lucescu pentru Lituania – România

Pentru postul de fundaș stânga, selecționerul poate apela la trei variante. Cea mai la îndemână ar fi folosirea lui Alex Chipciu pe acel post, mai ales că fotbalistul de la U Cluj chiar i-a luat locul lui Bancu în partea a doua a meciului din Cipru.

Alte soluții ar mai putea fi Deian Sorescu și Cristi Manea. Chiar și Andrei Burcă poate fi luat în calcul, el fiind folosit ca fundaș stânga în Olanda – România, de la EURO 2024, după accidentarea lui Vasile Moogoș.  

Moldovan și Târnovanu își așteaptă rândul

La precedenta dublă din Liga Națiunilor, Kosovo și Lituania, Lucescu a schimbat portarul. Titular în primul meci, Niță a fost schimbat cu Târnovanu. Acum, Il Luce ar putea apela la aceeași mutare. De data asta, nu doar Târnovanu speră la un loc de titular, ci și Horațiu Moldovan, care a devenit piesă importantă la Sassuolo și are din nou meciuri în picioare.

+20 Foto
Jucătorii naționalei României au sosit la Kaunas pentru meciul cu Lituania // FOTO: Cristi Preda (GSP)

Surprize pot apărea și în atac

Linia de mijloc, Răzvan Marin, Marius Marin, Nicolae Stanciu, va rămâne la fel, schimbări putând să apară doar dacă intervin probleme de ultim moment. În schimb, în linia de atac ar putea apărea una sau două modificări. Mitriță și Alibec ar putea intra din primul minut, vizați de schimbare fiind Mihăilă și Drăguș.

Cum ar putea arăta România cu Lituania: Niță – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Chipciu – R.Marin, M. Marin, N. Stanciu – Man, Alibec, Mitriță

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.