Tenis

Arabia Saudită, turneu cu premii uriașe! » Ce e „Six Kings Slam”, competiția în care vor intra Nadal, Djokovic și Sinner

Nadal și Djokovic se pot întâlni pentru o ultimă dată în cadrul turneului Six Kings Slam

Articol de David Istrate  —  luni, 14 octombrie 2024

În perioada 16-19 octombrie, Riyadh, capitala Arabiei Saudite, va fi gazda unui turneu de tenis, intitulat „Six Kings Slam”. Competiția va avea șase participanți, nume mari ale acestui sport, și un premiu de 6 milioane de dolari acordat învingătorului.

Iubitorii tenisului din Arabia Saudită vor avea ocazia în această săptămână să vadă la lucru șase tenismeni de top. Aceștia sunt Jannik Sinner (23 de ani, 1 ATP), Carlos Alcaraz (21 de ani, 2 ATP), Novak Djokovic (37 de ani, 4 ATP), Daniil Medvedev (28 de ani, 5 ATP), Holger Rune (21 de ani, 14 ATP) și Rafa Nadal (38 de ani, 153 ATP).

Rafa Nadal și Novak Djokovic vor intra în turneu direct în semifinale

Așadar, din top 5 ATP lipsește doar Alexander Zverev (27 de ani, 3 ATP). În schimb, liderul mondial este prezent și la fel și rivalul său, cu care și-a împărțit trofeele de Grand Slam în acest an.

De asemenea, vor juca și veteranii Djokovic, care tocmai a pierdut finala de la Shanghai în fața lui Sinner (6(4)-7, 3-6), și Nadal, aflat la penultimul turneu al carierei. De 14 ori câștigător la Roland Garros, spaniolul și-a anunțat joi, 10 octombrie, retragerea din tenis după meciurile Spaniei din Cupa Davis.

Djokovic și Nadal vor intra în Six Kings Slam direct în semifinale, în timp ce ceilalți patru participanți vor juca și în sferturile de finală. Medvedev și Sinner se vor duela pentru a doua oară în 7 zile, după ce s-au întâlnit și la Shanghai, unde italianul a avut câștig de cauză (6-1, 6-4). Învingătorul îl va întâlni în semifinală pe campionul olimpic de la Paris.

În celălalt sfert de finală, Rune va încerca să îl surprindă pe Alcaraz și să îi refuze acestuia șansa de a juca un ultim meci contra lui Nadal.

6 milioane de dolari va primi câștigătorul Six Kings Slam

Sferturile de finală se vor desfășura miercuri, 16 octombrie, semifinalele vor avea loc joi, 17 octombrie, în timp ce finalele sunt programate sâmbătă, 19 octombrie.

Trebuie menționat că organizatorii saudiți vor acorda, în cadrul turneului Six Kings Slam, cel mai mare premiu din istoria tenisului: 6 milioane de dolari pentru câștigător. Nici învinșii nu vor pleca supărați acasă, fiindcă participarea le asigură deja un premiu de 1,5 milioane de dolari.

De altfel, organizatorii au investit masiv în promovare, realizând un trailer de peste cinci minute, în care jucătorii care vor participa la turneu au diferite roluri: Sinner este un artist renascentist, Alcaraz este un om al nisipului, Djokovic este liderul lupilor, Medvedev este regele urșilor, Rune este un viking, iar Nadal este luptătorul zgurei.

Biletele pentru semifinale și finale s-au epuizat deja. În schimb, mai sunt câteva bilete pentru ziua sferturilor de finală, prețul acestora fiind între 36 de euro și 240 de euro.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.