Campionate

Acum au dezvăluit: Manchester United a fost refuzată de antrenorul-revelație din Bundesliga!

Sebastian Hoeness // foto: Guliver/gettyimages

Articol de Daniel Grigore  —  luni, 14 octombrie 2024

Tabloidul german BILD scrie că Manchester United l-a contactat vara trecută pe Sebastian Hoeness, antrenorul lui Stuttgart, pentru a-i propune postul de manager al echipei. Neamțul în vârstă de 42 de ani a refuzat.

Sebastian Hoeness este unul dintre cei mai apreciați antrenori din Bundesliga. În primul lui sezon întreg pe banca lui Stuttgart, tânărul tehnician i-a făcut vicecampioni pe șvabi, cu 73 de puncte adunate de-a lungul stagiunii, peste Bayern Munchen, RB Leipzig și Borussia Dortmund.

Realizările lui Hoeness i-au încântat pe conducătorii lui Manchester United, conform tabloidului BILD. Noua conducere sportivă de pe „Old Trafford” i-fi propus postul de antrenor al „diavolilor” vara trecută, atunci când viitorul lui Erik ten Hag era incert.

Acum au dezvăluit: Manchester United a fost refuzată de Sebastian Hoeness, antrenorul-revelație din Bundesliga

Deși s-a arătat măgulit de interesul exprimat de unul dintre marile cluburi ale continentului, Hoeness a refuzat, invocând dorința de a-și continua proiectul la Stuttgart.

El i-a calificat pe șvabi în Liga Campionilor, unde aceștia se laudă cu un început promițător. Au pierdut pe „Santiago Bernabeu”, 1-3, dar au fost în multe momente ale jocului mai buni decât Real Madrid, apoi au remizat cu Sparta Praga, o echipă deloc comodă.

În noul sezon de campionat, Stuttgart ocupă locul 8 după 6 etape, cu două victorii, 3 egaluri și o înfrângere. Liderul Bayern Munchen a adunat 14 puncte.

Nu s-au înțeles cu nimeni, așa că i-au prelungit contractul lui Erik ten Hag

Sebastian Hoeness este doar unul dintre antrenorii contactați vara trecută de Manchester United. În capul listei a fost Thomas Tuchel, dar părțile nu au ajuns la un consens în cadrul negocierilor, astfel că acționarul minoritar INEOS i-a prelungit contractul olandezului Erik ten Hag.

La doar 3 luni de la acel moment, scaunul lui Ten Hag se clatină puternic, Manchester United având un început de sezon mult sub așteptări, cu doar 8 puncte obținute în primele 7 etape de campionat (cel mai prost start pentru United în era Premier League) și doar două puncte adunate în primele două runde din Europa League.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.